İsrail’de panik

img
İsrail’de panik YDH

İsrail rejimi, Hizbullah’ın intikam saldırılarının ardından olağanüstü hal ilan etti.




YDH- Hizbullah’ın Fuad Şukur suikastına cevaben bugün şafak vakti başlattığı intikam saldırılarının ilk aşamasını duyurmasından sonra İsrail rejimi de büyük bir propaganda savaşı başlattı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, açıkça Lübnan’da sivilleri hedef alacaklarını bellirtti ve "Lübnan'da İsrail Devleti'ne tehdit olan her yere saldıracağız. Lübnan vatandaşlarını uyarıyoruz; tehlikedesiniz" dedi.

İsrail rejimi, Hizbullah’ın beklenen saldırılarını başlatmasının ardından bugün saat 6’dan başlamak üzere 48 saat süreyle olağanüstü hal ilan etti. Taberiya, Hayfa ve kuzeydeki yerleşimlerde yaşayan İsraillilere sığınaklara inmeleri çağrısında bulundu.

Savunma Bakanı Yoav Galant'ın ofisinden yapılan açıklamada "Olağanüstü hal ilan etmek, ordunun İsraillilere, toplantıların sınırlandırılması ve ilgili yerlerde tesislerin kapatılması da dahil olmak üzere talimatlar vermesine olanak tanır" denildi.

İşgal Ordusu Radyosu, "küçük güvenlik kabinesinin bu Pazar sabahı acil bir toplantıya çağrıldığını" bildirirken, hükümetin bugün yapılması planlanan haftalık toplantısı mevcut güvenlik gelişmeleri nedeniyle ertelendi. 

Bu arada İsrail medyasının doğruladığı bilgilere göre Lübnan sınır bölgesinden merkezdeki ‘Guş Dan’ bölgesine kadar iç cephede kısıtlamalar getirildi. Rejimin ordusu "Tel Aviv’in tamamı, kuzey ve güney Golan, el-Celil, Ürdün Vadisi ve Karmel'e kısmi kısıtlamalar getirildiğini" duyurdu. 

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Tel Aviv'e gidiş-dönüş tarifeli uçuşların kalkış ve inişleri de ertelendi. Ben Gurion Havaalanı da "güvenlik durumu ışığında" iniş ve kalkışlara kapatıldı.

Öte yandan İsrail ordusu, kendi iç kamuoyuna moral vermek için Hizbullah’a karşı propaganda başlattı.

Haaretz gazetesi, Hizbullah’ın 200'den fazla roket attığını İsrail ordusunun da buna karşı önleyici bir saldırı başlatarak Lübnan'daki binlerce Hizbullah füze rampasını vurduğunu iddia etti.

Lübnan’ın Neşra haber ajansı, İsrail rejimi uçaklarının Kefer Malki ve Zıbkin yamaçlarını bombaladığını ve Hıyam beldesinde de bir araca hava saldırısı yaptığını bildirdi.

El Meyadin televizyonunun İsrail basınına dayandırdığı haberine göre ise İsrail rejimi, kuzeyde yaşanan gelişmeler doğrultusunda Tel Aviv'deki tüm sığınakları açmaya karar verdi.

 



Makaleler

Güncel