İsrail rejiminden inanılmaz iddia

img
İsrail rejiminden inanılmaz iddia YDH

İsrail rejimi, Hizbullah’ın başlattığı intikam saldırısının ilk aşamasına inanılmaz iddialarla karşılık verdi.




YDH- İsrail basını, Hizbullah’ın bugün şafak vakti 11 askeri hedef ile şimdilik açıklamadığı derinliklerdeki bir hayati hedefi vurmasının ardından inanılmaz iddialar ortaya attı.

Times of Israel, İsrail ordusuna ait 100 savaş uçağının orta kesimleri ve kuzeyi hedef alan büyük bir saldırıyı engellemek için Lübnan'daki binlerce Hizbullah füze fırlatma tesisini vurduğunu iddia etti.

Haberini New York Times’a dayandıran Times of Israel, Hizbullah’a ait binlerce füze rampasının 100 İsrail jeti tarafından aynı anda vurulduğunu öne sürdü ve Hizbullah füzelerinin saat 5'te Tel Aviv'i vurmaya hazırlandığını yazdı.

Haberde İsrailli askeri yetkililerin açıklamalarına da yer verildi ve şu ifadelere yer verildi:

“Ordu yetkililerinin açıklamasına göre, Pazar sabahı erken saatlerde güney Lübnan'daki binlerce Hizbullah hedefi aynı anda vuruldu. Bu saldırı, İsrail'in merkezine ve kuzeyine yönelik büyük bir saldırıda kullanılacak silahlara karşı önleyici bir operasyondu. 

Ordu, önleyici saldırılarda yaklaşık 100 savaş uçağının aynı anda binlerce Hizbullah roketatarını vurduğunu söyledi. 

İsrail ordusu, terör örgütünün hedefinde İsrail'in merkezi olmasına rağmen, İsrail Hava Kuvvetleri'nin bu sabah Hizbullah'a ait roketatarları çoğunlukla kuzeyi hedef aldığını bildirdi.”

Times of Israel, haberinde İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari’nin açıklamalarına da yer verdi. 

Hagari sabah düzenlediği basın toplantısında, "İsrail iç cephesine yönelik tehditleri ortadan kaldırıyoruz. Onlarca uçak şu anda güney Lübnan'ın farklı bölgelerindeki hedeflere saldırıyor. Hizbullah İsrail'e roket ve insansız hava araçları ateşliyor. Hava savunma sistemlerimiz, Deniz Kuvvetleri gemilerimiz ve Hava Kuvvetleri uçaklarımız ülkenin semalarını koruyor, tehditleri tespit edip engelliyor ve Lübnan'da tehditleri ortadan kaldırmak ve Hizbullah'ı vurmak için gereken her yere saldırıyor." dedi.

 Hizbullah ise İsrail ordusunun önleyici saldırı yaptığı yönündeki iddialarıyla ilgili olarak "Düşmanın önleyici eylem ve direniş saldırısını sekteye uğratma yönündeki iddiaları boş iddialardır" açıklamasında bulundu.

 



Makaleler

Güncel