Hizbullah, İsrail'i tuzağa çekti

img
Hizbullah, İsrail'i tuzağa çekti YDH

Lübnan direnişi, rejimin hava savunma sistemlerini tüketmek ve hava kuvvetlerinin önceden püskürtülmesi üzere İsrail'i yanıltan sahte bilgiler sızdırdı.




YDH - Şehab News'in haberine göre Lübnanlı askeri uzman Tuğgeneral Münir Şehade, Hizbullah'ın İsrail’in hava savunma sistemlerini aşındırmak ve Siyonist rejimin hava kuvvetlerinin hızlı müdahalesini önlemek amacıyla stratejik bir plan uygulamaya koydu.

Tuğgenral Şehade, Hizbullah'ın operasyonunun, Demir Kubbe, Davud'un Sapanı ve savaş uçaklarından oluşan İsrail hava savunma sisteminin dikkatini dağıtmak amacıyla, batıda Akka'dan doğuda Golan'a kadar uzanan cephe boyunca bir dizi roket saldırısıyla başladığını söyledi.

Lübnan direnişinin planında başarılı olduğuna dikkat çeken askeri uzman, “Çünkü İsrail, füzeli hava saldırısına odaklanmıştı, bu da kendisini bu ilk saldırıyla meşgul etmek için bir yemdi. Böylece direniş, İsrail hava sahasına giren ve Tel Aviv yakınındaki ana hedefine ulaşan insansız hava araçlarını gönderebilecekti." ifadelerini kullandı.  

Askeri ve stratejik uzman, Hizbullah'ın saldırısını "istisnai" olarak nitelendirdi; çünkü İsrail işgal rejimini füze saldırısıyla meşgul ederek kandırmayı başarmış, Lübnan direnişi ise birincil hedefe ulaşıp onu doğrudan vurabilmişti.

Bu plan çerçevesinde, İsrail’e sahte istihbarat sızdırılarak düşman yanıltıldı ve Siyonist rejim yanlış bir alarm ile harekete geçti.

Hizbullah’ın bu sızdırma operasyonu, Siyonist rejimi tuzağa çekme çabalarının bir parçası olarak nitelendirildi.

Yanlış bilgi üzerine harekete geçen Siyonist rejim, bu hamlenin sonucunda stratejik hatalar yaparak Hizbullah’ın hedefi haline geldi.

Direniş güçlerinin bu yanıltıcı hamlesine karşılık, Hizbullah insansız hava araçları (İHA) kullanarak Siyonist rejimin şehirlerindeki belirlenmiş hedeflere saldırılar düzenledi.

İsrail sansürü, bu stratejik noktaların niteliği hakkında bilgi paylaşımını engelledi, ancak saldırıların etkisinin büyük olduğu tahmin ediliyor.

Bu operasyon, Hizbullah’ın İsrail’e karşı başlatmayı planladığı çok aşamalı bir saldırının ilk adımı olarak görülüyor.

Direniş kaynaklarına göre, ilerleyen süreçte Hizbullah, İsrail’in iç kesimlerindeki şehirleri ve rejimin en hassas noktalarını hedef alarak saldırılarını genişletecek.



Makaleler

Güncel