Irak Direnişi’nden Hayfa’ya operasyon

img
Irak Direnişi’nden Hayfa’ya operasyon YDH

Irak İslami Direnişi bir açıklama yaparak, Hayfa'daki 'hayati hedefe' saldırı düzenlediğini bildirdi.




YDH- Irak İslami Direnişi, işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyinde yer alan Hayfa kentindeki “hayati bir hedefe” insansız hava aracı fırlattığını duyurdu.

Irak İslami Direnişi yaptığı açıklamada, saldırıyı pazar günü düzenlediğini belirtti.

Irak Direnişi operasyonun “işgale karşı direniş yolunun devamı olarak” gerçekleştirildiğini söyledi.

Direniş ayrıca, saldırının “Gazze halkını desteklemek ve gaspçı varlığın çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Filistinli sivillere karşı işlediği katliamlara yanıt olarak” yapıldığını vurguladı.

Irak İslami Direnişi, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı soykırım savaşından bu yana işgal altındaki topraklarda bulunan hassas hedeflere karşı çok sayıda operasyon yürütüyor.

İsrail ordusunun acımasız saldırılarında bugüne kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 40.300'den fazla Filistinli katledildi.

Irak Direnişi açıklamasının sonunda “düşmanın kalelerini vurmaya devam edeceklerini” belirtti.

Direniş geçtiğimiz haftalarda, Washington'un Tel Aviv'in Gazze'deki zulmüne verdiği siyasi, askeri ve istihbarat desteğine karşılık olarak Irak ve Suriye'de ABD işgali altındaki üslere yönelik misilleme saldırılarını da artırdı.

Direniş gruplarından biri olan Irak el-Nuceba Hareketi bir açıklama yaparak, yaklaşık on gün önce Irak'ın batısında ABD işgali altındaki Ayn el-Esad Hava Üssü'ne yönelik yapılan saldırıyı üstlenmiş ve düşmanı “şaşırtacak” başka saldırılar düzenleyeceğini söylemişti.

Hareketin siyasi ofisi üyesi Haydar el-Lemi, “Önümüzdeki günlerde Irak Direnişi’nin, Irak'ın içindeki ve dışındaki düşmanı şaşırtacak eşi benzeri görülmemiş saldırılarına tanık olacağız” demişti.



Makaleler

Güncel