Netanyahu: Hizbullah'a saldırı son değil

img
Netanyahu: Hizbullah'a saldırı son değil YDH

İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnan'a yönelik dünkü saldırıların 'hikayenin sonu olmadığını' ileri sürdü.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, pazar günü yaptığı açıklamada  rejimin Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine yönelik son saldırılarının 'hikayenin sonu' olmadığını belirterek, İsrail'in vatandaşlarını korumak için kararlı bir şekilde hareket etmeye devam edeceğini iddia etti.

Kanal 12'nin haberine göre ABD, İsrail'in şafak öncesi saldırılarını desteklemekle birlikte, topyekûn bir savaşa yol açabilecek eylemlere karşı uyarıda bulundu.

Kaynaksız haberde hem İsrail hem de ABD'nin diplomatik kanallar aracılığıyla gerilimi düşürmeye çalıştığı belirtildi.

Axios haber sitesine göre İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, durumu ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüştü ve Austin, ihtiyati tedbir olarak iki ABD uçak gemisi saldırı grubunun bölgede kalması emrini verdi.

Kabine toplantısı sırasında Netanyahu, rejim ordusunun Hizbullah tarafından İsrail içindeki stratejik hedeflere fırlatılan tüm insansız hava araçlarını başarıyla engellediğini öne sürdü.

Netanyahu, bu saldırının İsrail'in kuzeyinde güvenliği artırmak ve bölgeden tahliye edilmiş yerleşimcilerin güvenli bir şekilde geri dönüşünü kolaylaştırmaya yönelik stratejinin parçası olduğunu kaydetti.

Başbakan, "Beyrut'taki Nasrallah ve Tahran'daki Hamaney bunun kuzeydeki güvenlik dinamiklerini değiştirmeye yönelik bir başka adım olduğunu anlamalıdır," ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de Netanyahu'nun sözlerini yineleyerek İsrail'in, yerleşimcilerin güvenli bir şekilde geri dönebilmelerini sağlama konusunda kararlı olduğunu savundu.