Irak Direnişi: ABD’ye karşı saldırılar yeniden başlayacak

img
Irak Direnişi: ABD’ye karşı saldırılar yeniden başlayacak YDH

Irak Direniş grupları ülke içindeki Amerikan üslerini hedef alan askeri eylemleri canlandırma konusunda görüş birliğine vardı.




YDH- El-Ahbar'a göre, Irak Direniş gruplarının temsilcileri son zamanlarda bir araya geldi.

Temsilciler süregelen iç ve bölgesel meselelere ilişkin tutumlarını birleştirdi. 

Grup liderlerinin çoğunluğu, ABD askerlerine yönelik saldırılara verilen aranın kaldırılması ve operasyonların yeniden başlatılması konusunda hemfikir oldular.

Görüşmeler sırasında bazı liderler, Amerikan güçleri ve İsrail rejimine karşı kara harekatı stratejileri üzerinde durdu.

Irak Direniş'i liderleri, yabancı güçlerin Haşdi Şabi olarak da bilinen Halk Seferberlik Birlikleri ve diğer Iraklı gruplara yönelik saldırıları sürdüğü müddetçe direniş çabalarının da devam edeceğini ileri sürdükleri bildirildi.

Irak Direniş Koordinasyon Komitesi'nden ismi açıklanmayan bir kaynak, ABD'nin İsrail'i desteklemeye ve korumaya devam ettiği sürece direniş operasyonlarının sarsılmaz bir kararlılıkla yürütüleceğini yineledi. 

Kaynak ayrıca hem Direniş Ekseni'nin hem de Irak Direnişi'nin, özellikle Gazze'deki ateşkesle ilgili belirsizliğin devam ettiği bir ortamda, işgalcilere karşı güçlü askeri stratejiler geliştirmeye kararlı olduğunu vurguladı.



Makaleler

Güncel