Suriye'deki Amerikan üssü saldırıya uğradı

img
Suriye'deki Amerikan üssü saldırıya uğradı YDH

Suriye’nin kuzeyindeki Koniko gaz tesisi sahasında bulunan ABD üssünün saldırıya uğramasının ardından Amerikan askerleri arasında yaralanmaların olduğu bildirildi.




YDH - Suriye'nin kuzeyindeki Koniko doğalgaz tesisi sahasında bulunan ABD üssüne düzenlenen saldırıda Amerikan askerleri arasında yaralanmalar meydana geldi.

Saldırının ardından bölgeye helikopterler iniş yaparken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), saldırılara karşı misilleme yapma hakkını saklı tuttuklarını belirtti.

Kaynaklar, Sputnik'e yaptıkları açıklamada, saldırının hemen ardından yaralıların tahliyesi için helikopterlerin iniş yaptığını ve bölgeden yeniden havalandığını aktardı. Aynı zamanda, Amerikan keşif İHA'larının da bölgede uçuş yaptığı gözlemlendi.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara göre, ABD işgaline ait Koniko üssüne yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısıyla eş zamanlı olarak, üssün içinde bulunan Amerikan savunma sistemlerini meşgul etmek amacıyla birkaç roket ateşlendi.

Kaynaklar, ABD üssünden atılan savunma füzelerinin, üssün tüm savunma sistemleri devrede olmasına rağmen İHA'ları durdurmada başarısız olduğunu belirtti.

İHA'ların hedeflerine ulaştığını ve üssün içine ile çevresine birkaç füze düştüğünü bildiren kaynaklar, bu saldırının Suriye'nin kuzey ve doğusundaki Amerikan üslerine yapılan en büyük saldırı olduğunu ifade etti.

Pentagon, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Irak ya da Suriye'de kuvvetlerimize saldırılması halinde kendi seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık verme hakkımızı saklı tutuyoruz,” dedi.

Sputnik'e ulaşan bilgilere göre, Suriye ordusuna bağlı güçlerin, Fırat Nehri'nin karşı kıyısında Ameirkan işgal ordusu ve Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki bölgelerle karşı karşıya olan sahil şeridinde tam bir alarm durumuna geçtiği bildirildi.