Ölen Amerikan-İsrail vatandaşının son mesajı

img
Ölen Amerikan-İsrail vatandaşının son mesajı YDH

Gazze Şeridi'nin Refah bölgesindeki bir tünelde ölü olarak bulunan 6 tutukludan biri olan Amerikan vatandaşı Hersh Goldberg-Polin'in Netanyahu ve kabinesinin attığı yanlış adımlardan dolayı ölmeden önce kayda alınan mesajı yayınlandı.




YDH- El-Kassam tünelde ölü bulunan tutukluların son mesajlarını yayınlamaya devam ediyor.

Hersh Goldberg-Polin adlı Kaliforniya doğumlu Amerikan vatandaşı İsrailli, rejiminin müzakereleri baltalama stratejisi yüzünden ölmeden önce çekilen videoda şunları söyledi:

''Ülkem İsrail durmaksızın beni bombalamaya çalışıyor.''

Ölen tutuklu, İsrail'in 7 Ekim'den beri yürüttüğü soykırım savaşında en büyük destekçisi olan Amerikan rejiminin eylemlerine ''delilik'' diyerek İsrail rejimine şöyle seslendi:

''Başkan Biden, Anthony Blinken ve tüm Amerikan vatandaşı dostlarımdan savaşı bitirmek, bu deliliği durdurmak ve beni hemen eve getirmek için elinizden gelen her şeyi yapmanızı istiyorum.” diye ekliyor.

Goldberg-Polin, kendi mahkumlarını öldüren İsrail rejimine yönelik öfkesini, “Netanyahu, bizi ihmal ettin. Bu kâbusa son vermek istemiyor musun?” diye dile getirdi.

Pazar günü İsrail ordusunun tünelde ölü halde karşılaştıkları 6 tutuklu, Netanyahu'nun siyasi taktikleri olmasaydı anlaşma sonucu salınacaklardı.

Pazartesi günü yayınlanan videoda, ölen tutuklu Eden Yerushalmi, ''Gilad Şalit karşılığında 1000 Filistinli mahkumu serbest bıraktınız, şimdi onlar bizden bu sayının dörtte birinden azını istiyorlar. Anlayamıyorum, değerim az mı?" diye sormuştu. 

Salı günün yayınlanan videoda, bir diğer ölen tutuklu Ori Danino, ''Netanyahu 7 Ekim'de yenildin. Bizi kurtarmadın. Üzerimize sürekli bomba yağdırıyorsun. Başarısız kurtarma girişimleriniz ve havadan bombalama ile bizi birbiri ardına öldürmeye çalışıyorsunuz.'' demişti.

Çarşamba günü yayınlanan videoda, ölen tutukluların son mesajlarında şu ifadeler yer aldı:

''Hamas, hayatımı kurtarmak için beni 10 defa başka bir yere taşıdı. Netanyahu ve İsrail rejimine sesleniyorum: Anlaşma yapmadığınız için bizi öldürmeye çalışıyorsunuz. Netanyahu tutukluları serbest bırakmak için yaptığın her girişimde başarısız olmaya devam ediyorsun.''

Netanyahu'nun taktikleri ve müzakerelerde aldığı siyasi kararları olmasaydı hayatta olabilecek tutukluların son mesajlarınnın yanı sıra Pazartesi günü yayınlanan videoda Ebu Ubeyde, ''Netanyahu esirlerin serbest bırakılması yerine Philadelphi Koridorunu seçti” diyerek açıklama yapmıştı.