Tünelde ölen mahkumların son mesajları

img
Tünelde ölen mahkumların son mesajları YDH

Netanyahu ve kabinesinin müzakerelerdeki her olumlu gelişmeyi baltalama stratejisinin sonucu olarak tünelde ölü bulunan tutukluların son mesajları yayınlandı.




YDH- Direniş medyası, Pazar günü Gazze Şeridi'nin Refah bölgesindeki bir tünelde ölü olarak bulunan tutukluların ölmeden önce rejimlerine seslendikleri son mesajlarını yayınlamayı sürdürüyor.

Pazartesi günü yayınlanan videoda, tutuklu Eden Yerushalmi İsrail rejimine seslenerek, ''Gilad Şalit karşılığında 1000 Filistinli mahkumu serbest bıraktınız, şimdi onlar bizden bu sayının dörtte birinden azını istiyorlar. Anlayamıyorum, değerim az mı?" diye sormuştu. 

Aynı videoda açıklama yapan El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, “Netanyahu esirlerin serbest bırakılması yerine Philadelphi Koridorunu seçti” dedi.

Netanyahu'nun müzakere stratejilerinin sonucu olarak ölen bir diğer tutuklu Ori Danino, Salı günü yayınlanan videoda, İsrail'in hatalarına ilişkin endişelerini dile getirmiş ve ''Netanyahu 7 Ekim'de yenildin. Bizi kurtarmadın. Üzerimize sürekli bomba yağdırıyorsun. Başarısız kurtarma girişimleriniz ve havadan bombalama ile bizi birbiri ardına öldürmeye çalışıyorsunuz.'' demişti.

Çarşamba günü yayınlanan videoda, İsrail rejimine seslenen tutuklulardan Alexander Lobanov şunları söyledi:

''Hamas, hayatımı kurtarmak için beni 10 defa başka bir yere taşıdı. Netanyahu ve İsrail rejimine sesleniyorum: Anlaşma yapmadığınız için bizi öldürmeye çalışıyorsunuz. Netanyahu tutukluları serbest bırakmak için yaptığın her girişimde başarısız olmaya devam ediyorsun.''

Lobanov, İsraillilere seslenerek, ''Sokaklara çıkın ve gösteri yapın. Şalit anlaşmasıyla binden fazla Filistinli mahkûmun serbest bırakıldığını hatırlatırım.'' dedi.

Netanyahu'nun taktikleri ve müzakerelerde aldığı siyasi kararları olmasaydı hayatta olabilecek bir diğer mahkum olan Carmel Gat şunları söyledi:

''İsrail bombardımanı durmuyor ve bu saldırılar sürmekteyken buradan canlı çıkıp çıkamayacağımı bilmiyorum. 7 Ekim'de ben, ailem ve Be'eri sakinleri kaderimize terkedildik. Benyamin Netanyahu'nun başta olduğu İsrail rejimine yalvarıyor ve rica ediyorum: Lütfen bizi ihmal etmeyi bırakın, bu bombalamayı durdurun ve bizi evimize geri götürün.''

Gat, İsraillilere seslenerek şunları ekledi: 

''İsrailliler, sizden bizim için gösteri yapmaya ve hayatlarımız için mücadele etmeye devam etmenizi istiyorum. Taviz vermeyin ve kimsenin müzakere kapısını kapatmasına izin vermeyin.''