Hizbullah yetkilisi: Bir sonraki savaş son savaş olacak

img
Hizbullah yetkilisi: Bir sonraki savaş son savaş olacak YDH

Lübnan’daki bir sonraki savaşın İsrail rejiminin “sonu olacağını” vurgulayan Hizbullah yetkilisi “tüm olasılıklara karşı koymak için ileri düzeyde hazırlıklarımız var” dedi.




YDH- Hizbullah'ın Sınırlar ve Kaynaklar İşleri Başkanı Seyyid Nevaf el-Musevi, el-Menar’a verdiği röportajda Fuad Şukur hakkında şimdiye kadar bilinmeyen önemli bilgiler verdi. El-Musevi, bir saatten fazla süren söyleşide İsrail ile bir sonraki savaşın işgal rejimi için “son savaş” olacağını belirtti.

Musevi, komutan Fuad Şukur’un kara muharebesine istekli olduğunu ve savaşçıları keskin nişancılar ve tanksavar silahlarıyla donatılmış gruplara ayırmayı içeren ileri düzey stratejiler hazırladığını belirterek, işgal ordusunun Direniş ile kara angajmanında hiçbir zaman mükemmel olmadığını vurguladı.

Nevaf el-Musevi, Fuad Şukur’un, geçen yaz İsrail gaz platformları üzerinde insansız hava araçlarının fırlatılmasını denetlemesinin yanı sıra, Sur’daki işgal askeri valiliğinin karargahını yok eden Ahmed Kasir operasyonu da (1982’de) dahil olmak üzere çeşitli “istişhad” operasyonlarından sorumlu olduğunu belirtti.

El-Musevi, Hizbullah’ın hedef aldığı İsrail askeri istihbarat üssüne verilen hasarın İsrail ordusu tarafından sansürlenmesine değinerek, işgalin Sur'daki askeri valilik karargahının bombalanmasıyla ilgili bilgileri gizlediğini de hatırlattı.

İsrail'in Amerikan onayı olmadan savaş açmayacağını ve Hizbullah'ın, bugün İsrail'in arkasında ABD ve NATO ile savaştığını düşündüğünü belirtti.

El-Musevi ayrıca, İslami Direniş’in çeşitli tiplerde füzelerin kullanımı ve işgal ordusunun hava bombardımanı da dahil tüm olasılıklarla yüzleşmeye hazır olduğunu ve Hizbullah’ın askeri liderliğinin bu tehditlerle başa çıkmak için gelişmiş planlar hazırladığını doğruladı.

Lübnan'da direnişe tüm mezhep ve taifelerin destek verdiğini belirten el-Musevi, çoğunluğu ifade etmeyen düşmanca tutumlar hariç olmak üzere Dürzi, Sünni ve Hristiyanların direnişi desteklediğini vurguladı.