İran, İsrail’in ‘Masyaf' iddialarını yalanladı

img
İran, İsrail’in ‘Masyaf' iddialarını yalanladı YDH

Şam'daki İran Büyükelçiliği, bu tür yalanları sadece İsrail işgal rejimini destekleyen bilinmeyen medya kuruluşlarının yaydığını söyledi.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Büyükelçiliği, İsrail'in Suriye'ye yönelik son saldırısında hiçbir İranlı danışmanın yaralanmadığını ya da kaçırılmadığını bildirdi.

Bazı İsrail haber kaynakları İsrail güçlerinin kısa süre önce Suriye'nin Masyaf bölgesinde birçok yere baskın düzenlediğini ve iki ila dört İranlıyı kaçırdığını iddia etmişti.

Suriyeli bir askeri kaynak, Pazar günü saat 20:23 sularında İsrail güçlerinin Lübnan'ın kuzeybatısı istikametinden Suriye'nin orta bölgesindeki bazı askeri mevkileri hedef alan bir hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

Masyaf Ulusal Hastanesi Müdürü Dr. Faysal Haydar, Suriye haber ajansı SANA'ya yaptığı açıklamada, İsrail'in Masyaf bölgesindeki çeşitli yerlere saldırması sonucu 18 kişinin öldüğünü ve altısının durumu ağır olmak üzere 37 kişinin yaralandığını söyledi.

İran'ın Şam Büyükelçiliği sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 11 aylık başarısızlığın ardından İsrail'in kendini kurtarmak için çocukları öldürmeye ve yalanlar yaymaya başvuracak kadar çaresizlik seviyesine ulaştığını belirtti.

Büyükelçilik, İsrail'in Suriye'ye yönelik suç teşkil eden saldırısını kınarken, İranlı danışmanlardan hiçbirinin zarar görmediğini vurguladı.

İran Büyükelçiliği ayrıca, İsrail'in iddialarını yalan olarak nitelendirdi ve bu yalanları sadece İsrail işgal rejimini destekleyen bilinmeyen medya kuruluşlarının yaydığını ekledi.

Perşembe günü Tasnim haber ajansına bilgi veren bir kaynak da İsrail güçlerinin Suriye'de İran Devrim Muhafızları'ndan iki yetkiliyi kaçırdığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Kaynak, iddiaları kesin bir dille reddederek “Suriye'de iddia edilen yerde (Masyaf) hiçbir İran gücünün bulunmadığını, oysa o bölgenin Suriye Ordusu'nun bulunduğu yer olduğunu” belirtti.

Kaynak, “Dolayısıyla, İran güçlerine zarar verildiği ya da esir alındıkları şeklindeki müteakip iddia tamamen yalandır” diye ekledi.

Daha önce İsrail medyası, İsrail Özel Kuvvetlerinin Masyaf kentine bir çıkarma operasyonu düzenlediğini, İran'a ait bir füze üretim tesisi olarak tanımlanan yere sızdığını ve Devrim Muhafızları yetkililerini kaçırdığını iddia etmişti.

Haberlerde baskının 8 Eylül Pazar günü gerçekleştiği ve Hama'nın batı kırsalındaki Masyaf çevresinde hava saldırıları düzenlendiği belirtildi.