İsrail ordusu: Lübnan'da savaşa hazırız

img
İsrail ordusu: Lübnan'da savaşa hazırız YDH

İsrail ordusunun 179. Tugayı, Lübnan'da kara operasyonlarına tamamen hazır olduğunu iddia ederek tugayın 'büyük olay için' hazır olduğunu öne sürdü.




YDH - Gazze'den sonra yoğun bir eğitimden geçen İsrail ordusunun 179. Tugayı, Lübnan'da kara operasyonlarına tamamen hazır olduğunu açıkladı. Tugay komutanı Albay Itzik Alfasi, Maariv gazetesine verdiği mülakatta, tugayın 'büyük olay için' hazır olduğunu vurguladı.

Alfasi, "Yedek birlikler kara manevralarında kayda değer sonuçlar elde etti. Savaşa yüksek bir hazırlık seviyesiyle girdiler. Askerler kabiliyetlerini en üst düzeye çıkarıyor ve en üst düzeyde profesyonellikle çalışıyorlar. Piyade ve istihkâm birlikleriyle bir buçuk ay boyunca taarruz operasyonlarına katılmak, kaçınılmaz olarak gelişime yol açıyor. Her manevrada, her çatışmada profesyonellikte bir artış görüyoruz," dedi.

Geçtiğimiz yıl, 99. Tümen'e bağlı olarak faaliyet gösteren 179. Zırhlı Tugay, Gazze Şeridi'ndeki koridorda ilk manevra yapan birlik oldu.

Alfasi, "7 Ekim'de tugay göreve çağrıldı ve keşif bölüğü derhal Kibbutz Be'eri'de savaşmak üzere gönderildi. Kısa bir süre sonra tüm tugay toplandı ve savaşa hazırlandı. Mart ayına kadar operasyonlara katıldık. Nisan ayında askerler, Amerikan iskelesinin güvenliğini sağlamak ve Gazze sınırında güvenlik operasyonları yürütmek üzere tekrar çağrıldı. Birkaç gün içinde de Gazze'deki yeni operasyonlar için yeniden görevlendirilecekler. Askerler, görevin ciddiyetinin ve içinde bulunduğumuz anın öneminin farkında. Neslimizde bir kez yaşanacak bir olayın içindeyiz,” diye ekledi.

Askerlerin uzun yedek görev süreleri boyunca karşılaştıkları kişisel zorluklara rağmen Alfasi, morallerinin yüksek olduğunu belirtti.

Komutan, "Birinci ve ikinci celpler arasında, göreve katılan askerlerin yüzdesinde hiçbir düşüş olmadı. Onları desteklemek, endişelerini dinlemek ve onlara yardımcı olmak için sürekli çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki olası çatışmalara da değinen Alfasi, tugayın 'büyük olay için' eğitim aldığını ve en üst düzeyde hazır olduğunu öne sürdü.

179. Tugay, İsrail ordusunun zırhlı tugaylarından biri ve Alfasi, zırhlı birliklerin savaşın gidişatını değiştirmedeki önemini vurguladı, ayrıca asker sayısının artırılması ve yedek askerlerin üzerindeki yükün hafifletilmesi için birkaç zırhlı tugayın yeniden kurulması çağrısında bulundu.

"Ne yazık ki zırhlı birlikler sadece savaş zamanında hak ettiği değeri görüyor. Tankların bulunduğu her yerde düşman ya yok edilir ya da kaçar. Sonuçta, her savaşın sonucunu zırhlı birlikler belirler," diyen Albay Alfasi, kısa süre önce tugay komutanlığı görevini tamamlayarak İsrail Kara Kuvvetleri Eğitim Merkezi'ndeki görevine geçti.



Makaleler

Güncel