İsrail medyası: İsrail ordusu kiminle savaştığını bilmiyor

img
İsrail medyası: İsrail ordusu kiminle savaştığını bilmiyor YDH

Güney Lübnan'dan gelen bildirimler ve Yemen'den gelen saldırı sonrasında, rejim yetkilileri basının büyük tepkisiyle karşılaştı.




YDH- İbranice haber sitesi Makorrişon'a göre, işgal ordusu liderleri, İsrail'in kiminle savaştığını unuttular.

Makorrişon, İsrail'in ''sadece konuşmadığını, konuştuğunu yapan ve bunu tekrar tekrar kanıtlayan bir düşmanla'' savaştığını hatırlattı.

İbranice haber sitesi, İsrail'in ''zamanının akıp gittiğini, stratejilerinin sonuçlarına dair hiçbir fikri olmadığını, aceleyle inkara başvurduğunu'' ortaya koyduğunu belirtti.

İsrailli gazete, İsrail'in Fuad Şukur suikastını işlemesi sonrasında, ''Hizbullah ile gerilimin daha da tırmandığını ve İsrail'in, Hizbullah'tan gelecek bir misillemeyi bekler halde diken üstünde kaldığını'' yazıyor.

Dahası, Ensarullah, bu sabah Yemen'den İsrail'i hedef alan karadan karaya bir füze ateşleyerek çatışmayı tırmandırdı.

İbranice gazete geçtiği haberde şunu vurguluyor:

''Süregelen bu döngü [İsrail için] korkunç bir gerçeği gözler önüne seriyor: Milyonlarca İsrailliyi endişeye ve sığınaklara sokan, şiddeti ve hızı belirleyen, ne zaman, nasıl ve nerede olacağına karar veren İsrail değil, düşmandır.''

Makorrişon, ''Güney Lübnan'daki açıklamaların telaşla görmezden gelinmesi ve Yemen'den ısrarla silah seslerinin gelmesinin iki şeye işaret ettiğini'' belirtirken ''dikkatsiz yetkililer düşmanlarını anlamadaki başarısız olduğunu'' vurguluyor.

Sonuç olarak, Makorrişon, ''İsrail'in kendi denkleminin esiri olduğunu, Ortadoğu'da 'savaş'ın ne olduğunu bilmediğini, niyetleri/açıklamaları ile eylemleri arasında boşluk olduğunu'' açıklıyor.

İsrail rejimi bir kez daha, ''doğru anı yakaladığında en çılgın hayallerini gerçekleştirmeye çalışacak olan bir düşmanla savaşta olduğunu unuttu, unutanlara neyi unuttuklarını 7 Ekim keskin bir şekilde hatırlatmıştı''

Haber sitesi, İsrail'in, Ensarullah'ın son saldırılarına orantılı bir karşılık vermeyi seçtiğinde, topraklarına yönelik artan bir füze ve İHA yağmuru ile karşı karşıya kalacağını bildirdi.

Ensarullah'a net bir mesaj vermek için daha ezici bir yanıtın gerekli olduğunu öne süren Makorrişon, ''verilecek karşılığın orantısız olması gerektiğini böylece Ensarullah bundan sonra İsrail'e atacakları her kurşunun Yemen'de yıkıma yol açacağını anlayacağını'' öne sürdü.

Makorrişon'a göre, bu cevap, rejimin büyük darbe alan caydırıcılığını yeniden kazandırabilir.