ABD ve Araplardan Türkiye İran ve Suriye’ye uyarı

img
ABD ve Araplardan Türkiye İran ve Suriye’ye uyarı YDH

SAAF-ABD ve Körfez İşbirliği Örgütü üyesi sekiz Arap ülkesi Irak’a komşu olan ülkelerden Irak’ın




SAAF-ABD ve Körfez İşbirliği Örgütü üyesi sekiz Arap ülkesi Irak’a komşu olan ülkelerden Irak’ın iç işlerine karışmamasını istedi.

 

Kuveyt Dışişleri Bakanı Muhammed Sabah es-Salim es-Sabah, sekiz Arap ülkesiyle Amerika’nın imzaladığı ortak bir bildiriyle Irak’a komşu ülkelerden Irak’ın iç işlerine karışmamalarını istediğini açıkladı.

 

Kuveyt’te ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Salim es-Sabah, Körfez İşbirliği Örgütünün Arap üyeleriyle Mısır ve Ürdün’den oluşan sekiz Arap ülkesinin ABD ile ortak bir bildiri imzaladığını belirtti ve tarafların bu bildiriyle Irak’a komşu ülkelerden Irak’ın iç işlerine karışmaktan sakınmalarını, bu ülkedeki barış ve istikrara yardımcı olmalarını istediğini söyledi.

 

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ortadoğu gezisi kapsamında önce İsrail’e gitti, daha sonra batı Şeria’ya geçen Rice, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan ziyaretlerinin ardından Kuveyt’e giderek Körfez İşbirliği Örgütüne üye olan Arap ülkeleriyle Mısır ve Ürdün dışişleri bakanları ile görüştü.

 

İran ve Suriye’yi Irak’ın içişlerine karışmakla suçlayan ABD yetkilileri, Başbakan Erdoğan’ın Kerkük’le ilgili sözlerini de Irak’ın iç işlerine müdahale olarak nitelendirmişti.