Hizbullah'tan çoklu ve sistematik saldırı

img
Hizbullah'tan çoklu ve sistematik saldırı YDH

Hizbullah'ın Safed ve Kiryat Ata'ya 100'den fazla roket fırlatırken iki İsrail savaş uçağını da geri çekilmeye zorladığı bildirildi.




YDH- El-Meyadin'in bildirdiğine göre, Hizbullah bu akşam, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Safed şehrine 80 roket atarak önemli bir saldırı başlatırken, “Kiryat Ata” ve “Ahihud” yerleşimlerini de 100 roketle hedef alan çeşitli operasyonlar gerçekleştirdi.

Bu operasyonların, Lübnan'daki şehirlere, köylere ve sivillere yönelik devam eden İsrail saldırılarına bir yanıt olarak gerçekleştirildiği bildirildi. 

Direniş ayrıca, "Ahihud" yerleşim birimini 50 roketle daha bombaladı ve İsrail ordusunun kuzey bölgesindeki ana istihbarat karargahı olarak hizmet veren "Mishar" üssünü yaylım ateşine tuttu.

Diğer hedefler arasında "Dadu" üssündeki Kuzey Bölge Komutanlığı, Kuzey Kolordusu'nun yedek karargahı ve "Amiad"daki Celile Tümeni'nin lojistik tesisleri yer aldı. 

Hizbullah ayrıca, bir saldırı uçağı filosuyla İsrail ordusunun komuta ve bölgesel teçhizat merkezi olan "Samson" üssüne bir hava saldırısı düzenledi ve hedeflerini tam isabetle vurmayı başardı.

Ayrı bir çatışmada ise Lübnan İslami Direnişi'nin hava savunma birimleri denizden güneydeki "Adlun" kasabasına doğru yaklaşan iki İsrail savaş uçağını durdurarak Lübnan hava sahasından geri çekilmeye zorladı. 

Direniş, bu operasyonların Gazze Şeridi'ndeki direnişçi Filistin halkını desteklemeyi, direnişlerini güçlendirmeyi ve Lübnan ile vatandaşlarını savunmayı amaçladığını vurguladı.

İşgal altındaki Hayfa'nın kuzeyindeki Kafr Manda'da Lübnan'dan atılan bir füzenin yol açtığı hasarı gösteren video klipler yayınlandı.

Bu arada, Hizbullah'ın Askeri Medyası, işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde işgal ordusuna ait "Megiddo" havaalanı, "Amos" üssü ve "Zikron" fabrikasının hedef alındığını belgeleyen videoalr yayınladı.

Ayrıca, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki "Atlit" üssünde bulunan işgalin özel deniz misyonları birimi "Şayatet 13" karargahının bir intihar uçağı filosu tarafından hedef alındığını gösteren bir video yayınlandı.

Bir başka videoda ise işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde işgale ait olan "Naftali" ve "Samson" üsleri ile "Elyakim" kampının hedef alınma görüntülerini yayınladı.

Direniş ayrıca, “Ama Allah attı” başlıklı bir video yayınladı. 

Videoda, Hizbullah'ın geçtiğimiz dönemde gerçekleştirdiği bazı füze operasyonları ve direnişçilerin füzeleri hazırlama ve kurma sahneleri yer aldı.

Hizbullah daha önce de Kiryat Şamona yerleşim birimini Felak 2 roketleriyle, "Kiryat Mistokin" yerleşim birimini de roket yağmuruyla hedef almıştı.

İşgal altındaki Hayfa kentinin kuzeyindeki "Zevulun" bölgesinde bulunan Rafael şirketine ait askeri sanayi kompleksleri de füze yağmuruna tutuldu.