Yemen Tel Aviv'i vurdu

img
Yemen Tel Aviv'i vurdu YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, New York'tan dönüş yapan ''suçlu Benyamin Netanyahu'nun'' varışı sırasında Ben Gurion havaalanını hedef aldıklarını doğruladı.




YDH- El-Meyadin'e göre, İsrail ordu sözcüsü kısa bir süre önce Tel Aviv'e yeni bir Yemen füzesi fırlatıldığını duyurdu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ABD'den dönmesinden kısa bir süre sonra Tel Aviv uluslararası havaalanı da dâhil olmak üzere İsrail'in Gush Dan denilen metropol kesimlerinde Cumartesi günü öğleden sonra hava saldırısı sirenleri çaldı.

İsrail medyası Gush Dan ve Kuzey'de siren sesleri olduğunu doğruladı.

Tel Aviv'in kuzeyindeki Sharon bölgesinde patlamalar duyuldu. 

İsrail ordu sözcüsü, ''Merkez bölgeye doğru bir Yemen füzesi fırlatıldı.'' dedi. 

Ehab News, işgal altındaki Filistin'in merkezinde art arda patlama sesleri duyulduğunu aktardı.

Reuters, İsrail'in merkezinde sirenlerin çalmasının ardından patlamalar duyulduğunu bildirirken işgal altındaki Filistin'in merkez bölgesinde siren seslerini duyan Siyonist yerleşimcilerin barınaklara kaçtığı videolar dolaşıma girdi. 

İsrail ordusu siren seslerinin duyulmasından kısa bir süre sonra Yemen'den fırlatılan bir füzenin durdurulduğunu iddia etti.

İsrail, olayda herhangi bir yaralanma olmadığını iddia etmeye devam etti. 

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

''Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin füze birliği, suçlu Benyamin Netanyahu'nun varışı sırasında İsrail düşmanı tarafından "Ben Gurion" olarak adlandırılan Yafa Havalimanı'na yönelik bir saldırı düzenledi.  

Operasyon, Filistin-2 tipi hipersonik balistik füze ile gerçekleştirildi.  

Yemen Silahlı Kuvvetleri, ümmetin tüm onurlu ve özgür insanlarıyla birlikte İsrail düşmanının suçlarına karşılık vermeye devam edecek ve Gazze ile Lübnan'ı savunmak amacıyla duruma uygun olarak gerilimi artırmaktan çekinmeyecektir.''