İsrail ordusu Lübnan'ı işgale hazırlanıyor

img
İsrail ordusu Lübnan'ı işgale hazırlanıyor YDH

El Celil tümeninin başı çektiği yedek tugaylar Lübnan işgali için eğitim ve operasyonel hazırlığı artırmak üzere harekete geçirildi.




YDH- İbranice yayın yapan Maariv gazetesinin son haberleri, kuzey cephesinde ve Gazze Şeridi'nde yaklaşık bir yıldır devam eden çatışmaların ardından askeri stratejide kayda değer bir değişikliğe işaret ediyor. 

El Celil tümeninin başı çektiği yedek tugayların eğitim ve operasyonel hazırlığını arttırmak üzere harekete geçirilmesi emri, el-Celil Tümeni Komutanı Yarbay Shay Klaper tarafından verildi.

91. Tümen'den birlikler kısa süre önce Lübnan'daki saldırı çabalarına katılarak alarma geçti.

El Celil birimi bu işgal çabasında aktif olarak yer alırken, 769. Tugay savunma rollerine odaklanıyor; 

Alexandroni, Hazaken ve Kuzey Nahal gibi yedek birliklerin güney Lübnan'da hedefe yönelik kara operasyonlarına başlamasıyla bu girişim askeri angajmanda belirgin bir artışı temsil ediyor.

Liberman: Hizbullah tehdit olmaktan çıkana kadar Güney Lübnan'ı işgal edin

Jerusalem Post'a göre, İsrail eski dışişleri bakanı ve Yisrael Beytenu partisi lideri Avigdor Liberman, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ''Hizbullah tehdit olmaktan çıkana kadar İsrail'in Güney Lübnan'ı işgal etmesi gerektiğini'' söyledi.

Liberman aynı zamanda İsrail'in Lübnan'da yerleşim yeri kurma niyeti olmadığını iddia ederek Hizbullah'ın tehdit olmaktan çıkmasının ardından derhal çekilmeye hazır olduğunu netleştirmesi gerektiğini söyledi.

Yisrael Beytenu partisi lideri, Güney Lübnan'da üç tümen bulundurmanın da bölgeyi tam anlamıyla korumak için bir başka gereklilik olduğunu düşünüyor.

Liberman 7 Ekim'den önce sınıra bu kadar büyük bir kuvvet yerleştirmenin düşünülemeyeceğini ancak artık farklı bir dönemde olunduğunu belirtti.

Jerusalem Post, şu anda Güney Lübnan'da tam olarak üç tümen bulunduğunu iddia ediyor.

Ayrıca, eski dışişleri bakanına göre, İsrail İran'ı tek başına yenebilir.

İsrail'in İran'la mevcut doğrudan mücadelesinde geri adım atmaması gerektiğini söyleyen Liberman, İsrail'in tek başına İran'ı yenebileceğini ve nükleer silah programını da yok edebileceğini iddia etti.

''Ilımlı Sünni ülkeler İran'a karşı İsrail'i destekleyecektir''

Vekil ve ortaklardan oluşan bir koalisyonun yardımı karşılığında İsrail'in İran'a saldırmasını engellemenin iyi niyetli ancak stratejik açıdan yanlış olduğunu söyleyen Liberman İsrail'in doğal bölgesel müttefikleri olan ılımlı Sünni ülkelerin, Tahran'la daha kesin bir şekilde başa çıktığını gördüklerinde İsrail'i destekleyeceklerini söyledi.

Son olarak, Liberman, İsrail'in ve ABD ile diğer birçok vekilinin, İran'ın yanı sıra Çin, Rusya, Ukrayna ve diğer konulara odaklandığını ifade etti.