Hizbullah, Hayfa'yı yüzlerce füzeyle vurdu

img
Hizbullah, Hayfa'yı yüzlerce füzeyle vurdu YDH

İsrail medyası, bugün Hizbullah'ın Lübnan'dan Hayfa kentine yaklaşık 100 füze fırlattığını bildirdi.




YDH - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, yaptığı açıklamada, direnişinin askeri kapasitesinin güçlü olduğunu ve son haftalarda aldıkları ağır darbelere rağmen savaşçılarının Siyonist rejimin kara saldırılarını püskürttüğünü ifade etti.

Kasım, televizyonda yayımlanan konuşmasında, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'nin ateşkes girişimlerine destek verdiğini belirtti.

İsrail medyası da bugün Hizbullah'ın Lübnan'dan Hayfa kentine 100'den fazla füze ile operasyon düzenlediğini aktardı.

İsrail ordusu ise, 146. Tümen'e bağlı birliklerin pazartesi günü Güney Lübnan'ın batı kesimindeki Hizbullah hedeflerine ve altyapısına yönelik sınırlı kara operasyonları başlattığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adrai, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "2. Tugay ve 205. Tugay'ı kapsayan 146. Tümen birlikleri, kuzeybatı sınırında bir yıl süren savunma faaliyetlerinin ardından, Güney Lübnan'ın batı kesiminde Hizbullah hedeflerine ve altyapısına karşı hedefli ve sınırlı bir kara operasyonuna başladı," ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Firas el-Abyad, perşembe günü yaptığı açıklamada, 40'ı son birkaç günde olmak üzere, 97'den fazla ambulans görevlisi ve kurtarma personelinin İsrail ateşi sonucu hayatını kaybettiğini bildirmişti.