Direniş Ekseni Cephesi (10 Ekim)

img
Direniş Ekseni Cephesi (10 Ekim) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 10 Ekim günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 10 Ekim'deki operasyonları:

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye şehrinin doğusunda bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle öldürdü.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki el-Bureyc kampında operasyonel ve istihbari görevler yürütürken birçok İsrail askeri insansız hava aracını düşürdü

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye kampında bulunan Ummülmüminin Ayşe Camii yakınlarında İsrail ordusuna ait bir Merkava tankını tandem mermi ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda iki cip ve dört askerden oluşan bir İsrail askeri keşif devriyesini bir intihar drone'u ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye kampında iki İsrail askeri Merkava tankını bir Tandem mermisi ve bir Şuaz patlayıcı cihazı ile hedef aldı.  

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye kampının batısındaki Sivil Savunma yakınlarında bir İsrail askeri Merkava tankını patlayıcı bir cihazla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye kampının batısında yer alan ez-Zehra mahallesinde İsrail ordusuna ait bir Merkava 4 tankı yüksek güçlü bir patlayıcı ile hedef alınarak imha edildi.

Kudüs Tugayları'nın 10 Ekim'deki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye kampının doğusunda yer alan Sivil İdare bölgesine sızan İsrail askerleri ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentinde bulunan Nur Şems kampındaki Menşiye ekseninde İsrail piyade güçleriyle sıfır noktasından şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentinde bulunan Nur Şems kampındaki Nablus Caddesi ekseninde bir İsrail askeri buldozerinde yüksek patlayıcılı Mario bombası patlatıldı.

İsrail askeri araç konvoyunu anti-tank mermileriyle hedef aldı ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliya kampının ortasındaki Riyazüssalihin Camii yakınlarındaki işgal bölgesinde rejim askerleriyle çatışmaya girdi.

Gazze Şehri'nin kuzeybatısındaki el-Tevam bölgesinde bir İsrail askerine keskin nişancı ateşi açtı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 10 Ekim'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem şehrindeki Nur Şems kampına baskın düzenleyen İsrail askerleri ve askeri araçlarına yönelik bir dizi patlayıcı cihaz patlattı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliya kampının doğusunda konuşlanmış İsrail kuvvetleri ve askeri araçlarını bir dizi ağır kalibreli mermi ile hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentindeki Feraa kampının Şahin mahallesinde bir İsrail kuvvetine pusu kurdu ve ardından makineli tüfekler kullanarak yakın mesafeden şiddetli çatışmalar yaşandı.

Fırtına Güçleri'nin 10 Ekim'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentinde bulunan Nur Şems kampında İsrail askeri araçlarına önceden yerleştirilmiş Asif tipi birkaç patlayıcı cihaz patlatıldı.

Mücahid Tugayları'nın 10 Ekim'deki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliya ekseninde ağır kalibreli havan toplarıyla İsrail askerlerini ve askeri araçlarını hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 10 Ekim'deki operasyonları:

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliya kampının doğusunda İsrail askeri birliklerini havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 10 Ekim'deki operasyonları:

“Kiryat Şmona” yerleşimini büyük bir roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

“El-Merc” yerleşkesi civarında toplanan İsrail askerlerini roket yağmuruna tuttu.

“Beyt Hillel “de toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

“Mayan Beruç” bölgesinde toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

“Kefr Giladi “de toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

Res el-Nekura'ya doğru ilerleyen bir İsrail askeri tankını güdümlü füzelerle hedef aldı ve imha edilmesine neden oldu.

Res el-Nekura bölgesinden yaralıları tahliye etmeye çalışan bir grup İsrail askerini roket yaylım ateşiyle hedef aldı.  

Res el-Nekura bölgesinde hedef alınan araçtan yaralı personeli tahliye etmeye çalışan İsrail askerlerini roket yaylım ateşi ile hedef aldı.

“Kefr Giladi “de toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

“Karmiel” yerleşimini roket atışıyla hedef aldı.

Meys el-Cebel bölgesindeki el-Mecdel tepesinde toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

Menara Kapısı'nın batısındaki Khallet Al-Shindiba'da toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

Meys el-Cebel ve Muheybeb arasındaki Kilise bölgesine doğru ilerleyen bir grup İsrail askerini roket atışıyla hedef aldı.

 “Kefr Giladi”de toplanan İsrail askerlerini roket atışıyla hedef aldı.

İşgal altındaki “Hayfa”nın kuzeyindeki ’Zevulun” bölgesini roket atışıyla hedef aldı.

 “Yarun” mezarlığı civarında bir grup İsrail askerini roket atışıyla hedef aldı.

 “Yarun”un güneyinde İsrail askerlerinin bir araya gelmesini roket atışıyla hedef aldı.

Res el-Nekura bölgesinde hedef alınan araçtan ölen ve yaralananları üçüncü kez tahliye etmeye çalışan İsrail askerlerini hedef alan roket atışı.

Res el-Nekura bölgesinde hedef alınan araçtan ölen ve yaralananları dördüncü kez tahliye etmeye çalışan bir grup İsrail askerini roket atışıyla hedef aldı.

 “Yiftah” kışlasını roket atışıyla hedef aldı.

Yemen ordusunun 10 Ekim'deki operasyonları:

Kızıldeniz'deki Amerikan petrol gemisi OLYMPIC Spirit'i 11 balistik füze ve iki insansız hava aracıyla hedef alarak doğrudan vurdu.

Hint Okyanusu'ndaki ST. JOHN gemisini Hint Okyanusu'nda füze ve insansız hava aracı yağmuruna tutarak doğrudan vurdu.

Irak İslami Direnişi'nin 10 Ekim'deki operasyonları:

İşgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki önemli İsrail askeri hedeflerine insansız hava aracı saldırısı düzenledi.

İşgal altındaki kuzey topraklarındaki hayati İsrail askeri hedeflerine insansız hava aracı saldırısı düzenledi.