El-Ahram: ABD ve İsrail İran’ı Araplara düşman gösteriyor

img
El-Ahram: ABD ve İsrail İran’ı Araplara düşman gösteriyor YDH

SAAF-Mısır’da yayınlanan el-Ahram gazetesi, ABD ve İsrail’in İran’ı Arap ülkelerine karşı bir




SAAF-Mısır’da yayınlanan el-Ahram gazetesi, ABD ve İsrail’in İran’ı Arap ülkelerine karşı bir düşman olarak göstermeye çalıştığını yazdı.

 

“İran Mısır’ın düşmanı mı?” başlığını taşıyan yazıda ABD ve İsrail’in Sünnilerle Şiiler arasında mezhep çatışması çıkarmaya çalıştığı belirtilerek bu ülkelerin kendi hedeflerini gerçekleştirebilmek için İran’ı Arap ülkelerine karşı bir düşman olarak gösterdiği ifade edildi.

 

ABD’nin Arapları İsrail’in değil, İran’ın tehdit ettiğine ikna etmeye çalıştığını yazan gazete, “böl ve yönet” silahının sultacı güçlerin her zaman başvurduğu en etkili silah olduğunu yazdı ve “bu politika şu an Ortadoğu’da uygulamaya konulmuştur” ifadesine yer verdi.

 

İsrail’in Irak’ta Şii kutsal mekanlarına saldırı düzenleyerek Şii Sünni çatışması çıkarmayı hedeflediğine dair haberlerin bulunduğuna değinen gazete, İsrail’in sahip olduğu nükleer gücün uluslar arası konvansiyonların dışında olduğuna dikkat çekti ve “İran’ın nükleer güç olması bölgede Mısır açısından daha iyidir; zira Tahran şimdiye kadar nükleer silah yapımından uzak durdu ve NPT’ye bağlı kaldı” diye yazdı.