İran'ın Netanyahu'ya doğrudan suikast girişiminde bulunduğu iddiası
İsrail Başbakanlık Ofisi'nden bir kaynak bir Arap haber kanalına “İran'ın Netanyahu'ya suikast girişiminde bulunduğunu” iddia ediyor.
YDH- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Hayfa'nın güneyindeki Kayserya'da bulunan evinde bir insansız hava aracının patlamasının ardından Netanyahu'nun ofisi yorum yapmayı reddetmişti.
İlerleyen saatlerde, Başbakanlık sözcüsünün yaptığı açıklamada insansız hava aracı saldırısının hedefinin Kayserya'daki konut olduğunu doğruladı:
“Başbakan ve eşi orada değildi ve olayda ölen ya da yaralanan olmadı.”
Maariv'e göre, daha sonra ofisten bir yetkili Sky News kanalına Arapça olarak şunları iletti:
“İran Netanyahu'ya suikast düzenlemeye çalıştı”
Maariv, İsrail rejimindeki güvenlik güvenlik sisteminin bu sabah yaşananların çok ciddi bir güvenlik hatası olduğuna inandıklarını, ölüm olmamasının bu başarısızlığın büyüklüğünü azaltmadığını kaydetti.
İsrail'in sayısız güvenlik başarısızlıklarından biri olan bu olayın, yaklaşık bir hafta içinde Lübnan'dan geçen bir İHA'nın İsrail'in derinliklerine ulaşmayı başararak Şaron bölgesini vurduğu üçüncü olay olduğu öne çıkarıldı.
İlgili Haberler
Netanyahu’nun seçimlerde sağ blokun oylarını bölmekle suçladığı Winter…
28 Ekim 2026 01:55
Netanyahu’nun son umudu askerlerin oyları
28 Ekim 2026 01:35
İsrail seçimlerinde ilk sandık çıkış anketlerinin ardından parti lider…
27 Ekim 2026 23:50
İsrail'de sandık çıkış anketlerinde bloklar kilitlendi
27 Ekim 2026 23:43
