NATO’dan Suudi Arabistan’a işbirliği çağrısı

img
NATO’dan Suudi Arabistan’a işbirliği çağrısı YDH

SAAF-NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alessandro Minuto-Rizzo, Suudi Arabistan’dan NATO’yla




SAAF-NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alessandro Minuto-Rizzo, Suudi Arabistan’dan NATO’yla işbirliği konusunu incelemesini istedi.

 

Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da temaslarda bulunan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alessandro Minuto-Rizzo, “şunu özellikle vurgulamak isterim ki NATO, Suudi Arabistan’ın NATO’da bulunmasına büyük değer veriyor” dedi.

 

2004 yılındaki İstanbul toplantısına değinen Alessandro Minuto-Rizzo, “NATO üyesi 26 ülke Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleriyle daha yakın bir işbirliği istediğinde o dönemde bu plan soğuk karşılanmıştı; çünkü bu plan, ABD’nin Irak saldırısından sonra bölgede demokratik reformların geliştirilmesine yönelik bir adım olarak değerlendirildi” dedi.

 

Konuyla ilgili yapılan tartışmalar hususunda Arabistanlı yetkililerle görüştüklerini belirten Alessandro Minuto-Rizzo Suudi Arabistanlı yetkililerle aşırılıklarla nasıl mücadele edilebileceği ve bunun komşu ülkelerin istikrarı üzerindeki etkileri çerçevesinde görüşmeler yaptığını ifade ederek “Arabistan’ın bu işbirliğinden büyük çıkarları olacağına inanıyorum” dedi.