İsrail Cibaliya'da katliam yaptı

img
İsrail Cibaliya'da katliam yaptı YDH

İsrail işgal güçlerinin Gazze'nin kuzeyinde bir katliam daha gerçekleştirerek en az 150 sivili öldürdüğü ve yaraladığı, aynı zamanda yerinden edilmeyi reddeden sakinleri etnik olarak temizleme ve sivil altyapıyı yok etme çabalarını yoğunlaştırdığı bildiriliyor.




YDH- El-Meyadin'in geçtiği haberde, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya'da ilk belirlemelere göre en az 150 kişinin ölümüne ya da yaralanmasına yol açan korkunç bir katliam daha gerçekleştirdiği aktarılıyor.

Haberde, bu katliamın, devam eden soykırım kampanyasının ve işgalin bölge sakinlerini yerlerinden etme ve bölgedeki tüm yaşam araçlarını yok etme planının bir parçası olduğu belirtildi.

Gazze Sivil Savunma, İsrail işgal güçlerinin Cibaliya'da el-Huca Caddesi'ndeki 11 evi kasten yıktığını doğruladı ve şehitlerin cesetlerini tahliye etmekte ve yaralıları taşımakta ciddi zorluklar yaşadıklarını bildirdi.

Sivil Savunma ayrıca bu vahşetin, işgalcilerin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde hem Sivil Savunma hem de sağlık hizmetlerini sistematik olarak devre dışı bırakıp yok etmesinin ardından gerçekleştirildiğini açıkladı.

El-Huca Caddesi katliamının, işgalcilerin Cibaliya ve Beyt Lahiye'de yaşayanlar ve yerinden edilmiş insanlar üzerindeki baskıyı arttırarak onları evlerini terk etmeye ve Gazze'nin güneyine doğru kaçmaya zorlayan daha geniş kapsamlı stratejisinin bir parçası olduğunu da belirttiler.

Eş zamanlı olarak, el-Meyadin muhabiri İsrail hava saldırısının Han Yunus'un güneyindeki bir camiyi hedef aldığını ve birkaç kişinin yaralanmasına neden olduğunu doğruladı.

Ayrıca Ma'an, Şeyh Nasır mahallesi, el-Menara ve Han Yunus'un doğusunda İsrail topçu ateşi sonucu birkaç kişi şehit oldu, diğerleri de yaralandı ve İsrail güçleri burada da bir hava saldırısı düzenledi.

Gazze'deki mülteci merkezinde katliam 

El-Meyadin muhabirinin bildirdiğine göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik ayrım gözetmeyen ve şiddetli bombardımanı devam ederken, Perşembe günü Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında bulunan Nuseyrat Şehitleri Okulu'na düzenlenen hava saldırısında 9'u çocuk 17 Filistinli hayatını kaybetti.

Okul, İsrail'in kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarından kaçan yerinden edilmiş sivilleri barındırıyordu. 

Saldırıda çoğu ağır olmak üzere 52 kişi de yaralandı.

Bir başka olayda, İsrail topçusu yine Gazze'nin merkezinde bulunan el-Bureyc mülteci kampının doğu kısmını bombaladı. 

Gazze'nin kuzeyinde, İsrail işgal güçleri, Gazze Şehri'nin güneydoğusundaki el-Zeytin mahallesine ve Cibaliya mülteci kampındaki Ebu Hüseyin Okulu'ndaki mülteci çadırlarına yönelik hava saldırıları da dahil olmak üzere sivillere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

El-Meyadin, bu yoğun saldırıların, Gazze'nin kuzeyinde 19 gündür devam eden kuşatmanın ortasında gerçekleştiğini, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçlardan mahrum kalan nüfusu daha da yıkıma uğrattığını vurguladı.