Sadr grubundan Bağdat güvenlik planına destek

img
Sadr grubundan Bağdat güvenlik planına destek YDH

SAAF-Irak parlamentosundaki Sadr grubuna mensup milletvekilleri, Bağdat güvenlik planını




SAAF-Irak parlamentosundaki Sadr grubuna mensup milletvekilleri, Bağdat güvenlik planını desteklediklerini açıkladı.

 

Parlamentodaki Sadr Grubu milletvekillerinden Baha el-Areci, Başbakan Nuri el-Maliki tarafından açıklanan Bağdat güvenlik planı konusunda açıklamada bulunarak “Sadr grubu, söz konusu planı Başbakan Nuri el-Maliki’nin açıkladığı şekliyle desteklemektedir” dedi.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Bağdat’ın güvenlik planı ile ilgili mecliste yaptığı açıklamada “bu planın hedefi milis gruplarını silahsızlandırmak ve yasaları uygulamaktır” dedi.

 

“Bu operasyonlar kimseye karşı değildir, bazıları Şiilerden ya da Sünnilerden söz ediyor; ben şunu söylüyorum bu operasyonlar yasaları çiğneyenleri hedef almaktadır” diyen Maliki, Bağdat’la ilgili güvenlik planının tamamen Iraklılara ait olduğunu da belirterek bu planın çok uluslu güçlerin değil Iraklıların komutası altında gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Yeni planla Bağdat’ın 9 bölgeye ayrıldığını belirten Maliki, operasyonların ordu ile polis güçlerinin koordinasyonuyla gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Başbakan Maliki’nin her türlü siyasi etkiden uzak bir şekilde hazırlandığını belirttiği Bağdat’la ilgili güvenlik planı, 170 milletvekilinin katıldığı oturumda tüm milletvekillerinin verdiği olumlu oyla kabul edildi.