NATO: Irak’a asker göndermeye hazırız

img
NATO: Irak’a asker göndermeye hazırız YDH

SAAF-NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Irak hükümetinin talep etmesi durumunda




SAAF-NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Irak hükümetinin talep etmesi durumunda Irak’a asker göndermeye hazır olduklarını bildirdi.

 

Birleşik Arap Emirlikleri Haber Ajansı’na demeç veren NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, İngiliz askerlerinin veya ABD’nin sürpriz bir şekilde Irak’tan çekilmesi ve Irak hükümetinin istemesi halinde Irak’a asker gönderebileceklerini belirtti.

 

Irak ordusunun eğitiminde ve Irak’taki operasyonlarda NATO’nun dolaylı olarak rol aldığını belirten Jaap de Hoop Scheffer, Irak hükümetinin Almanya’dan resmi olarak güç talep etmesi durumunda Alman hükümetinin bu talebe olumlu cevap vereceğine inandığını da belirtti.

 

NATO’nun Gazze’ye asker göndermek gibi bir düşüncesinin olmadığını da belirten Genel Sekreter, NATO’nun bir Hıristiyan gücü olduğu yönündeki iddiaları da reddederek, Türkiye’nin NATO üyeliğine değindi ve “AB Türkiye’yi NATO üyesi önemli bir müttefik olarak görmektedir” dedi.

 

NATO’nun herhangi bir İslam ülkesine veya İslam Dünyasına düşman olmadığını belirten Jaap de Hoop Scheffer, bazı İslam ülkelerinin de NATO’ya üye olmak istediğini belirtti.

 

Afganistan’da yaşanan bunalıma da değinen NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Afganistan’da güç artırımının zaruri olduğunu belirterek NATO’nun Afganistan’da Taliban ve el-Kaide ile diyalog sürdürdüğünü söyledi.