FT: Rusya, Japonya ve Güney Kore'de vurulacak hedeflerin listesini hazırladı

img
FT: Rusya, Japonya ve Güney Kore'de vurulacak hedeflerin listesini hazırladı YDH

Rusya’nın 2013–2014 yıllarına ait gizli belgelere göre, Japonya ve Güney Kore’ye yönelik olası bir çatışma durumunda hedef alınacak 160 kritik nokta belirlendi. İngiliz basınına göre bu hedefler arasında nükleer santraller, sivil altyapı, askeri üsler ve endüstriyel tesisler yer alıyor.




YDH - Rusya'nın Japonya ve Güney Kore ile olası bir savaş durumunda hedef alınacak noktaları içeren kapsamlı bir liste hazırladığı iddia edildi.

Söz konusu lliste, nükleer santraller ve sivil altyapı tesislerinin yanı sıra askeri üsler ve endüstriyel tesisleri de kapsıyor.

Financial Times’ın Batılı kaynaklara dayandırdığı habere göre, 2013–2014 yıllarına ait gizli belgelerde bu hedefler detaylı bir şekilde sıralanıyor.

29 gizli askeri dosyadan sızdırılan bilgilere göre, listede 160 hedef yer alıyor. Bu hedefler arasında yollar, köprüler, fabrikalar, komuta merkezleri ve askeri üsler bulunuyor.

İlk 82 hedef askeri öneme sahip: Japonya ve Güney Kore’deki silahlı kuvvetlerin karargâhları, radar istasyonları, hava üsleri ve deniz kuvvetleri tesisleri.

Sivil hedefler arasında ise tüneller, enerji altyapısı ve endüstriyel tesisler yer alıyor.

Örneğin, Japonya’daki Kanmon Tüneli ve Güney Kore’deki Pohang Metalurji Fabrikası bu listede öne çıkan noktalar.

Enerji altyapısı da kritik hedefler arasında: Japonya’daki Tokai Nükleer Kompleksi ve Güney Kore’deki Busan Kimya Tesisleri gibi 13 tesis listede yer alıyor.

Belgelerde, nükleer olmayan X-101 füzelerinin kullanımına dair detaylar da mevcut.

Senaryolardan birinde, Tu-160 ağır bombardıman uçağından fırlatılan 12 füze ile Japonya’daki Okushirito Radar Üssüne saldırı planı anlatılıyor.

Bir başka belgede ise, 24 Şubat 2014 tarihinde Japonya ve Güney Kore’nin hava savunma sistemlerini test etmeye yönelik bir misyondan bahsediliyor.

Belgelere gçre göre, Ukrayinka’daki Uzun Menzilli Havacılık Komutanlığı üssünden kalkan iki Tu-95 ağır bombardıman uçağı, 17 saat boyunca her iki ülkeyi de dolaşarak hava savunma sistemlerinin tepkilerini kaydetti.