İsrailli yetkililer, Rusya’ya ateş püskürüyor

img
İsrailli yetkililer, Rusya’ya ateş püskürüyor YDH

SAAF-İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada Rusya’nın Suriye'ye




SAAF-İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada Rusya’nın Suriye'ye silah satışının engellenmesi için Moskova'ya baskı yapılması gerektiğini söyledi.

 

“Suriye barış girişimleri ile silah sağlanmasının teşvik ettiği savaş düşüncesi arasında gidip geliyor” diyen Peres, BM'nin, Suriye'den Hizbullah'a silah transferinin farkında olduğunu söyledi.

 

Likud partisi milletvekili ve eski dışişleri bakanı Silvan Şalom da geçtiğimiz günlerde Putin'i, Rusya'yı Sovyet dönemine geri götürmeye çalışmakla suçlamış; “Putin'in ateşle oynadığını” söylemiş ve “ABD'nin bütün düşmanları onun dostu, ABD'nin bütün dostları ise düşmanı. Bölgedeki faaliyetlerini başka türlü açıklamak mümkün değil” şeklinde konuşmuştu.

 

Haaretz gazetesi, Suriye'nin Rusya'dan binlerce adet ileri teknoloji tanksavar füzesi alımı konusundaki birkaç yüz milyon değerindeki anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu yazmıştı.

 

Yediot Ahronot gazetesi de Rus ordusunun 6 kilometre menzile sahip, hedefine lazer ışınıyla kilitlenen NATO'da AT–15 olarak tanınan füzelerin Rusya tarafından Suriye’ye satılmasından ve bu silahların Hizbullah’ın eline geçmesinden endişe edildiğinden bahsetmişti.