İsrail tv’sinde Mısır askerleri katliamı belgeseli

img
İsrail tv’sinde Mısır askerleri katliamı belgeseli YDH

SAAF-İsrail birinci televizyonu yayınladığı belgeselde ateşkes sonrası çekilmeleri esnasında Mısır Komando birliğine




SAAF-İsrail birinci televizyonu yayınladığı belgeselde ateşkes sonrası çekilmeleri esnasında Mısır komando birliğine bağlı askerleri soğuk kanlılıkla nasıl öldürdüklerini anlatan eski İsrail askerlerinin açıklamalarına yer verdi.

 

İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Benyamin Ben Eliezer’in komutasında hareket ettiklerini söyleyen askerler, komutanlarının emirleri doğrultusunda Mısırlı askerleri nasıl öldürdüklerini anlattılar.

 

El-Cezire’nin haberine göre Küçük yaşta oldukları için verilen emirleri uyguladıklarını söyleyen bazı askerler, şu anki akla sahip olmaları durumunda bu emirleri yerine getiremeyeceklerini bildirdiler.

 

Ben Eliezer’in de operasyonlara bizzat katıldığının anlatıldığı belgeselde Eliezer’in ateşkes sonrası savaşma gücü olmayan Mısır askerlerini uçakla bombaladığı kaydediliyor. İsrailli Bakan ise El-Cezire’ye yaptığı açıklamada kendi birliğinin 250 Mısırlı değil 250 Filistinli öldürdüğünü ifade ediyor.

 

Mısır’ın da içerisinde bulunduğu ılımlı İslam ülkelerinin İsrail’le ilişkileri geliştirme sürecinde olduğu bir sırada bu belgeselin İsrail televizyonunda yayınlanmasının yine bir koordinasyonsuzluk sonucu gerçekleştiği sanılıyor.

 

Geçtiğimiz aylarda da İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le görüşmesi sırasında benzer bir koordinasyon sıkıntısı yaşanmış, görüşme saatlerinde İsrail ordusu Filistin’de kanlı bir operasyon düzenlemişti.