İsrailli Bakan Ben Eliezer’in katliamı Mısır’la ilişkileri gerdi

img
İsrailli Bakan Ben Eliezer’in katliamı Mısır’la ilişkileri gerdi YDH

SAAF-Mısır toplumu içerisinde yoğun tepkiyle karşılanan hadise sonrası Ben Eliezer, Mısır gezisini iptal etti




SAAF-İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Benyamin Ben Eliezer’in komutasında hareket ettiklerini söyleyen askerlerin bizzat Eliezer’in de katılımıyla Mısırlı 250 askeri ateşkes sonrası esir kampına götürmek yerine katletmesinin medyaya yansıması İsrail Mısır ilişkilerini gerdi.

 

Mısır toplumu içerisinde yoğun tepkiyle karşılanan hadise sonrası Ben Eliezer, Mısır gezisini iptal etti; BBC Arabic’in haberine göre Mısır da İsrail'in Kahire'deki konsolosunu çağırdı. Habere göre Mısır parlamentosundan yönetimde bulunan Ulusal Parti mensubu iki milletvekili “kâfir” ve “köpek” olarak nitelendirdikleri İsrail konsolosunun ülkeden kovulması gerektiğini savundu.

 

Mısır Dışişleri Bakanı Kanuni İşler müsteşarı Abdulaziz Seyf de Mısır’ın İsrail konsolosu Şalom Kohen’i söz konusu filmin içeriğine ilişkin bilgi vermek üzere çağırıldığını açıkladı.

 

Ulusal Parti üyesi Mahmud Selim, “İsrail elçisi köpek Mısır’dan çıkmalıdır” dedi. Âla Hasaneyn ise Reuters’in haberine göre “İsrail konsolosunun kovulmasını ve İsrail’deki Mısır büyükelçisinin geri çekilmesini talep ediyorum” dedi.

 

Sina yarımadası bağımsız milletvekili Selam El-Vekii ise halen daha bölgede Mısır askerlerinin toplu mezarlarına rastladıklarını söyledi.