Hamas ve el-Fetih sorunu çözme yolunda

img
Hamas ve el-Fetih sorunu çözme yolunda YDH

SAAF- Hamas ve el-Fetih yanlıları arasındaki çatışmadan ve el-Fetih yanlılarının meclise saldırı düzenlemesinden sonra...




SAAF- Hamas ve el-Fetih yanlıları arasındaki çatışmadan ve el-Fetih yanlılarının meclise saldırı düzenlemesinden sonra iki taraf yetkilileri bir araya geldiler.

 

Mısır’ın öncülüğünde dün gece bir araya gelen iki grup yetkilileri, sabaha kadar süren uzun bir görüşmenin ardından iki taraf arasında bir kalıcı diyalog komitesi kurulmasını kararlaştırdılar.

 

İki taraf arasındaki çatışmaların ve arada husumete sebep olacak davranışların sona erdirilmesi yönünde anlaşan Hamas ve el-Fetih yetkilileri toplantı sonrasında ortak bir bildiri yayımladılar.

 

Hazırlanan ortak bildiriyi okuyan el-Fetih sözcüsü Mahir Mikdad, şunları söyledi:

 

“Hamas ve el-Fetih, tüm Filistinlilerden çatışmalara derhal son vermesini istemektedir. İki taraf, ulusal birliği güçlendirmek için çalışma noktasında görüş birliği içerisindedir. Bu şekilde ulusal hedeflerin ve Filistin’in meşru haklarının elde edilmesi yönünde gerçek bir çaba gösterilecektir.”

 

Hazırlanan ortak bildiride ayrıca Hamas ve el-Fetih’in iki grup arasında ortak faaliyetler yürütebilmek ve Filistin halkının yararına olan konularda ortak hareket etmeyi sağlamak için bir daimi diyalog komitesi kurdukları belirtildi.

 

Filistin hükümet sözcüsü Gazi Ahmet, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmut Abbas’la Başbakan İsmail Haniye’nin iki grup yetkililerinin Mısır’ın arabuluculuğunda bir araya gelmeleri konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.