Lübnan ordusunun kayıpları artıyor

img
Lübnan ordusunun kayıpları artıyor YDH

SAAF-Lübnan ordusu ile Fethu’l- İslam militanları arasında Trablus kentindeki Nehru’l-




SAAF-Lübnan ordusu ile Fethu’l- İslam militanları arasında Trablus kentindeki Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampında yaşanan çatışmalar sürerken ölü sayısının her geçen gün arttığı bildiriliyor.

 

Lübnan ordusu ile Fethu’l- İslam militanları arasında Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampı çevresinde yaşanan çatışmalarda bugün de bir Lübnan askerinin öldüğü böylece çatışmalarda ölen Lübnan askeri sayısının 70’i aştığı bildiriliyor.

 

Dün yaşanan çatışmalarda da iki Lübnan askerinin hayatını kaybettiğini açıklayan Lübnan ordusu yetkilileri, yaralı sayısı konusunda açıklamada bulunmazken, şu ana kadar yaşanan çatışmalarda kaç Fethu’l İslam militanının öldürüldüğü bilinmiyor.

 

Lübnan ordusu ile fethu’l- İslam militanları arasında dört haftadır süren çatışmalarda Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampında yaşayan 60 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

 

Başlangıçta bölgedeki Arap ülkeleriyle Sadeddin Hariri liderliğindeki el-Mustakbel partisi tarafından desteklenen Fethu’l- İslam adlı selefi örgütün el-Kaide’nin Lübnan kolu olduğu öne sürülüyor.