HTŞ'li Çeçen ve Uygur unsurlar Haleb'e doğru ilerliyor
Suriye’den bir yerel kaynak, Çeçen ve Uygur kökenli yabancı savaşçıları da barındıran 107. Tugay unsurlarının Cebel kırsalından Halep’e doğru hareket ettiğini bildiriyor.
YDH- Suriye'den yerel bir kaynak, Pazar günü yaptığı açıklamada, Çeçen ve Uygur kökenli yabancı savaşçıları da bünyesinde barındıran 107. Tugay’a bağlı unsurların Cebel kırsalından Halep kentine doğru hareket hâlinde olduğunu bildirdi.
Söz konusu sevkiyatın, bölge halkı arasında ciddi bir tedirginlik ve korkuya yol açtığı aktarıldı.
Kaynak, tugay mensuplarının geçmişte yaşanan olaylarda Alevi ve Dürzi mezheplerine mensup sivillere yönelik katliamlarla suçlandığını hatırlatarak, bu unsurların bölgedeki varlığının istikrarı ve yerel güvenliği doğrudan tehdit ettiğini vurguladı.
Yetkili ayrıca, yaşanan son gelişmelerin Suriye topraklarında yabancı silahlı grupların faaliyetlerinde gözlenen genel tırmanışla eş zamanlı olduğuna dikkat çekti.
İlgili Haberler
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
Şam’ın IŞİD açıklamasına Suriyelilerden itiraz
24 Ekim 2026 23:40
