• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hamas, kendisine bağlı güvenlik güçlerinin Filistin Başsavcısı Ahmed el-Muğni’yi tutuklamasıyla ilgili açıklama yaptı.




    YDH-Hamas, kendisine bağlı güvenlik güçlerinin Filistin Başsavcısı Ahmed el-Muğni’yi tutuklamasıyla ilgili açıklama yaptı.

     

    Hamas İcra Güçleri Sözcüsü Sabir el-Halife, Filistin Başsavcısı el-Muğni’nin tutuklandığını doğrulayarak savcının cinayet ve yolsuzluk dosyalarından dolayı tutuklandığını açıkladı.

     

    Sabir el-Halife, Filistin Özerk Yönetimini kastederek Başsavcı el-Muğni’nin tutuklanmasına sebep olan işleri Ramallah’ın emriyle yaptığını belirtti.

     

    Filistin Başsavcısının tutuklanmasıyla, Hamas’ın Gazze’deki kontrolü ele geçirmesinden sonra en üst düzeydeki Özerk Yönetim yetkilisini tutuklamış olduğu belirtiliyor.

     

    Fransız haber ajansı, Hamas’a bağlı İcra Güçlerinin halen savcının bürosunda bulunduğunu ve büroda bulunan 20 kişinin dışarıya çıkmasına izin vermediğini bildiriyor.

     

    Öte yandan Hamas İcra Güçlerinin Filistin’deki bir insan hakları örgütünün üyesi olan Cemil Serhan’ı da başsavcının tutuklanmasını cep telefonuyla görüntülemek isterken tutukladığı belirtiliyor.

     

    Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Mahmud ez-Zahhar, Gazze’de yargının ıslah edileceğini ve buradaki yolsuzlukların kökünün kazınacağını açıklamıştı.