Hizbullah Siyasi Konseyi Başkan Yardımcısı Mahmud Kamati, yeni cumhurbaşkanının
YDH-Hizbullah Siyasi Konseyi Başkan Yardımcısı Mahmud Kamati, yeni cumhurbaşkanının anayasaya uygun bir şekilde ve uzlaşmayla seçilmemesi durumunda ülkenin yıkıcı bir kaosa sürükleneceğini söyledi.
YDH-Hizbullah Siyasi Konseyi Başkan Yardımcısı Mahmud Kamati, yeni cumhurbaşkanının anayasaya uygun bir şekilde ve uzlaşmayla seçilmemesi durumunda ülkenin yıkıcı bir kaosa sürükleneceğini söyledi.
El-Alem televizyonuna demeç veren Mahmud Kamati, ülkedeki tüm kesimlerin anayasaya bağlı kalması gerektiğini belirterek cumhurbaşkanlığı seçiminde anayasaya bağlı kalınmaması durumunda ülkenin çok tehlikeli bir sürece gireceği uyarısını yaptı.
Meclis Başkanı Nebih Berri’nin çözüm planını desteklediklerini belirten Kamati, Berri’nin çözüm önerisi konusundaki zamanlamasının da önemli olduğunu söyledi.
Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, İmam Musa Sadr’ın kaçırılışının yıldönümü münasebetiyle Baalbek kentinde düzenlenen törende bir konuşma yapmış, hükümet yanlılarının cumhurbaşkanlığı seçiminde anayasaya bağlı kalmaları durumunda, muhaliflerin de seçimden önce ulusal birlik hükümeti kurulması yönündeki şartından vazgeçeceğini söylemişti.
Lübnan anayasasına göre cumhurbaşkanı, parlamentonun üçte ikisinin oyuyla seçilebiliyor. Hükümet yanlıları ise anayasanın bu maddesinin sadece ilk tur için geçerli olduğunu, diğer turlarda salt çoğunluğun yeterli olduğunu savunuyor.
İlgili Haberler
Aun, İsrail hiçbir talebi kabul etmezken müzakerelerde ısrar ediyor
30 Ekim 2026 08:30
Hizbullah’tan Lula’ya tebrik, Küba’ya destek
29 Ekim 2026 22:22
İsrail ordusu Güney Lübnan’da çok sayıda bölgeyi hedef aldı
29 Ekim 2026 13:46
Washington’ın Lübnan baskısı Hizbullah dışındaki isimlere uzanıyor
29 Ekim 2026 08:11
