• 09/11/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Filistinli direniş gruplarının ortak bir operasyon masası oluşturarak direnişi sürdürme kararı aldıkları bildiriliyor.




    YDH-Filistinli direniş gruplarının ortak bir operasyon masası oluşturarak direnişi sürdürme kararı aldıkları bildiriliyor.

     

    İslami Cihat’ın askeri kanadı Kudüs Tugayları ile Filistin Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları, bugün Gazze’de ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Askalan kentindeki İsrail askeri kampına yönelik düzenlenen roket saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

     

    Kudüs Tugayları Komutanlarından Ebu Hamza, Kudüs ve Nasır Selahaddin Tugaylarının düzenledikleri ortak operasyonla Askalan’daki İsrail askeri üssünü iki roketle vurduklarını söyledi.

     

    Düzenlenen ortak basın toplantısında kutsal toprakların tekrar geri alınabilmesi için tek seçeneğin direniş olduğu belirtildi ve direnişin sürdürüleceği açıklandı.

     

    Nasır Selahaddin Tugayları adına açıklamada bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen Filistinli bir komutan da direniş gruplarının işgalcilere karşı operasyonları arttırmak için ortak bir operasyon masası oluşturduğunu açıkladı.

     

    İslami Cihat’ın askeri kanadı Kudüs Tugayları ile Filistin Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları’nın Askalan kentindeki İsrail ordusuna ait "Zikkim" adlı askeri üsse düzenledikleri roket saldırısında bir İsrail askeri ölmüş 70'den fazla asker de yaralanmıştı.