Lübnan’da hükümet yanlısı en büyük grup olan el-Mustakbel’in lideri Sa’d Hariri
YDH-Lübnan’da hükümet yanlısı en büyük grup olan el-Mustakbel’in lideri Sa’d Hariri, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda tüm grupların uzlaşmasının sağlanabileceği bir sürece gidildiğini söyledi.
YDH-Lübnan’da hükümet yanlısı en büyük grup olan el-Mustakbel’in lideri Sa’d Hariri, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda tüm grupların uzlaşmasının sağlanabileceği bir sürece gidildiğini söyledi.
Bugün Maruni Hıristiyanlarının Ruhani Lideri Nasrullah Sufeyr ile bir görüşme yapan Hariri, gazetecilere yaptığı açıklamada yasal seçim sürecinin sona ereceği 24 Kasım’dan önce yeni cumhurbaşkanının seçileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanının seçimi konusunda Kardinal Nasrullah Sufeyr’le görüş birliği içinde olduklarını söyleyen Sa’d Hariri, sürecin uzlaşma yönünde ilerlediğini belirtti.
Cumhurbaşkanının seçimi konusunda tüm grupların uzlaşmasının sağlanması gerektiğini belirten Hariri, “Yeni cumhurbaşkanını seçmek için Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile kendi müttefiklerimiz ile ve diğer partilerle uzlaşma yönünde hareket ediyoruz” diye konuştu.
Nasrullah Sufeyr ile görüşmesinde yeni cumhurbaşkanının özellikleri konusunu ele aldıklarını belirten Hariri, görüşmede belli bir isim üzerinde konuşmadıklarını belirtti.
İlgili Haberler
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
