• 10/06/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Londra’da yayınlanan el-Kudsu’l- Arabi gazetesi, bazı Arap ülkelerinin Dünya Kudüs Günü konusunda ABD desiselerini destekleyen bir ilgisizlik sergilediğini belirtti.




    YDH-Londra’da yayınlanan el-Kudsu’l- Arabi gazetesi, bazı Arap ülkelerinin Dünya Kudüs Günü konusunda ABD desiselerini destekleyen bir ilgisizlik sergilediğini belirtti.

     

    Dün kutlanan Dünya Kudüs Günü konusunda bir değerlendirmeye yer veren el-Kudsu’l- Arabi gazetesi, bazı Arap ülkelerinde Dünya Kudüs gününün kutlanmadığına değinerek bunun Amerika’nın bölgeyle ilgili desiselerinin bir sonucu olduğunu yazdı.

     

    İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu İmam Humeyni’nin ramazan ayının son cumasını Dünya Kudüs Günü olarak ilan ettiğine dikkat çeken gazete, Kudüs’ün halen İsrail işgali altında olduğunu belirterek Kudüs gününün Filistin halkının gasp edilen haklarının ihya edilmesi için Filistinlilerle dünya çapında dayan dayanışma sergilenmesinin ifadesi olduğunu yazdı.

     

    Bazı Arap ülkelerinin çeşitli nedenlerle Kudüs Günü’nü görmezden geldiğini ifade eden gazete, bu günün İran tarafından ilan edilmiş olmasının bunun sebeplerinden biri olduğunu öne sürdü.

     

    Bazı Arap ülkelerinin de İsrail’le diplomatik ya da ticari ilişkiler içinde olmasının söz konusu ülkelerin Kudüs gününü görmezden gelmesinin ikinci sebebi olduğunu yazan gazete, Arap ülkelerinin Kudüs gününü kutlayarak ABD ve İsrail’i kızdırmak istemediklerini belirtti.

     

    Kudsu’l- Arabi gazetesi, bazı Arap ülkelerinin İran’ın Filistin, Irak ve Lübnan’a yardım edilmesini öngören planları konusunda uyarılarda bulunduğunu belirterek bu ülkelerin ABD’nin İran karşıtı komplolara destek verdiğini ve böylece İran’ı Arap dünyasının en büyük düşmanı olarak göstermeye çalıştığını yazdı.

     

    İran’ı Arap dünyasının güvenliğini ve istikrarını tehdit eden en büyük düşman olarak gösterme çabalarının İsrail’i Arap ülkelerinin dostu ve müttefiki olarak tanıtmak gibi bir tehlike içerdiğine dikkat çeken gazete, Dünya Kudüs Günü’nün kim tarafından ilan edildiğine bakılmaksızın Arap ve İslam dünyasının Filistin halkıyla dayanışmasının gösterildiği bir gün olarak kutlanması gerektiğini yazdı.