ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman, Lübnan’la ilişkilerin geliştirilmesi
YDH-ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman, Lübnan’la ilişkilerin geliştirilmesi için Lübnan Savunma Bakanı ve Ordu Komutanı’nın yer alacağı bir stratejik çalışma grubu oluşturmak için görüşmeler başlattı.
YDH-ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman, Lübnan’la ilişkilerin geliştirilmesi için Lübnan Savunma Bakanı ve Ordu Komutanı’nın yer alacağı bir stratejik çalışma grubu oluşturmak için görüşmeler başlattı.
Lübnan Savunma Bakanı İlyas el-Mur ve Lübnan Ordu Komutanı Mişel Süleyman ile görüşmelerde bulunan ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman, Washington’la Beyrut arasındaki askeri işbirliğinin geliştirilmesi için bir stratejik çalışma grubu oluşturulmasını önerdi.
Oluşturulacak stratejik çalışma grubunun Beyrut’un Amerikan askeri yardımlarından nasıl yararlanacağını belirleyeceğini ifade eden Şarku’l- Evsat gazetesi, Edelman’ın ABD’nin Lübnan’a yaptığı askeri yardımların arttırılması konusunda İlyas el-Mur ve Mişel Süleyman’la görüşmelerde bulunduğunu yazdı.
2006 yılında Lübnan’a 50 milyon dolarlık askeri yardımda bulunan Amerika, 2007 yılında bu yardımlarını 270 milyon dolara çıkardı.
İlgili Haberler
Hizbullah’tan Lula’ya tebrik, Küba’ya destek
29 Ekim 2026 22:22
İsrail ordusu Güney Lübnan’da çok sayıda bölgeyi hedef aldı
29 Ekim 2026 13:46
Washington’ın Lübnan baskısı Hizbullah dışındaki isimlere uzanıyor
29 Ekim 2026 08:11
İsrail Güney Lübnan’ı hava saldırılarıyla hedef aldı
29 Ekim 2026 07:52
