Hizbullah, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda hükümet yanlılarının atacağı tek
YDH-Hizbullah, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda hükümet yanlılarının atacağı tek taraflı adımları bir hükümet darbesi sayacağını açıkladı.
YDH-Hizbullah, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda hükümet yanlılarının atacağı tek taraflı adımları bir hükümet darbesi sayacağını açıkladı.
Hizbullah’ın güney Lübnan’daki en önemli yetkililerinden Şeyh Nebil Kavuk, bugün Ayta’ş- Şa’ab kentinde yaptığı açıklamada hükümet yanlılarının yabancı ülkelerin verdiği desteğe güvenerek cumhurbaşkanlığı konusunda tek taraflı adımlar atmasını kabul edemeyeceklerini belirtti ve uzlaşmayla seçilmeyecek bir cumhurbaşkanını tanımayacaklarını açıkladı.
Şeyh Nebil Kavuk, hükümet yanlılarının yeni cumhurbaşkanını parlamentonun yüzde 51’inin oyuyla seçmeye çalışması durumunda bunun bir hükümet darbesi olacağını söyledi.
İlgili Haberler
Aun, İsrail hiçbir talebi kabul etmezken müzakerelerde ısrar ediyor
30 Ekim 2026 08:30
Hizbullah’tan Lula’ya tebrik, Küba’ya destek
29 Ekim 2026 22:22
İsrail ordusu Güney Lübnan’da çok sayıda bölgeyi hedef aldı
29 Ekim 2026 13:46
Washington’ın Lübnan baskısı Hizbullah dışındaki isimlere uzanıyor
29 Ekim 2026 08:11
