İran’ın yeni stratejisi bölgeyi nasıl değiştiriyor?
Araştırmacı-yazar Alptekin Dursunoğlu, gazeteci Çağlar Tekin’in moderatörlüğünde Yeryüzü TV’nin konuğu oldu.
YDH ― Araştırmacı-yazar Alptekin Dursunoğlu, gazeteci Çağlar Tekin’in moderatörlüğünde Yeryüzü TV’ye konuk olarak İran’ın strateji değişikliğini ve savunma odaklı yaklaşımdan daha ofansif bir hatta yönelişini değerlendirdi.
Programda ayrıca Ali et-Tahir Tepeleri’nin bölgesel dengeler açısından anlamı ile Suriye’de Colani rejiminin ortaya çıkardığı yeni siyasi ve güvenlik tablosu ele alındı.
Dursunoğlu ve Tekin, bölgedeki gelişmeleri ulus bilincinin zayıflığı, feodal ilişkilerin aşılmamış olması ve bu yapının ürettiği parçalı bölgesel düzen çerçevesinde değerlendirerek Ortadoğu’daki mevcut krizin daha geniş tarihsel ve siyasal dinamiklerine odaklandı.
İlgili Haberler
ABD-İran savaşı yeniden mi başlıyor?
31 Ağustos 2026 22:39
Suriye’de yeni denklemler kuruldu; Trump İran'dan çıkış arıyor
29 Ağustos 2026 22:59
İran'dan ‘bekle-gör’ politikasına veda; Suriye'ye yeni Sevr
28 Ağustos 2026 16:48
Dursunoğlu: İsrail'in Ebu Zuhur saldırısında ABD'nin haberi olmaması b…
21 Ağustos 2026 20:15
