Hizbullah, Emel ve Mustakbel Partisi yetkililerinin Lübnan’da yaşanan sokak
YDH-Hizbullah, Emel ve Mustakbel Partisi yetkililerinin Lübnan’da yaşanan sokak çatışmalarının önlenmesi için bir toplantı düzenlediği bildiriliyor.
YDH-Hizbullah, Emel ve Mustakbel Partisi yetkililerinin Lübnan’da yaşanan sokak çatışmalarının önlenmesi için bir toplantı düzenlediği bildiriliyor.
Lübnan’da yayınlanan hükümet yanlısı el-Mustakbel gazetesinin haberine göre Lübnan ordusu istihbarat servisi binasında yapılan dün geceki görüşmede Beyrut’un çeşitli bölgelerinde yaşanan sokak çatışmalarının önlenmesi için alınacak tedbirler görüşüldü.
Önceki gece Beyrut’un çeşitli bölgelerinde hükümet yanlılarıyla muhalifler arasında yaşanan sokak çatışmalarında 20 kişi yaralanmış, olaylar Lübnan ordusunun müdahalesiyle kontrol altına alınmıştı.
Lübnan Ordusu adına İç Güvenlik Komutanı General Eşref Refii, Albay Corc Huri, Albay Gassan Salim ve Yarbay Visam el-Hasan’ın katıldığı dün geceki toplantıya Mustakbel Partisi’nden Halid Şehab, Hizbullah’tan Refik Safa ve Emel’den de Ahmed el-Baalbeki katıldılar.
Önceki gün Beyrut’ta yaşanan olayların görüşüldüğü toplantıda her üç siyasi grubun temsilcisi de bundan sonra yaşanacak olaylara katılmayacaklarını açıkladılar.
İlgili Haberler
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
