Son Dakika
İnşa

BAE, İsrail’le “normalleşmeyi” 15 katlı büyükelçilikle kalıcılaştırıyor

13 Ekim 2026 14:50 Bu sayfayı yazdır

“İbrahim Anlaşmaları”yla başlayan normalleşme sürecini kalıcı diplomatik yerleşkeye taşıyan BAE’nin büyükelçilik planı, bölgesel gerilim sürerken onaylandı.

BAE, İsrail’le “normalleşmeyi” 15 katlı büyükelçilikle kalıcılaştırıyor
BAE, İsrail’le “normalleşmeyi” 15 katlı büyükelçilikle kalıcılaştırıyor YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail’le “normalleşme” sürecini kalıcı diplomatik yapılarla derinleştirme adımına bir onay daha geldi.

Jerusalem Post, Tel Aviv Bölge Planlama ve İnşaat Komitesi’nin BAE’nin Herzliya Pituah’ta büyükelçilik binası inşa etme planını salı günü onayladığını yazdı.

“İbrahim Anlaşmaları”nın imzalanması ve diplomatik ilişkilerin kurulmasından altı yıl sonra gelen karar, bölgesel gerilimlerin iki ülke arasındaki ilişkilere yansıdığı bir dönemde BAE’nin İsrail’deki varlığını kalıcılaştırmasının önünü açtı. 

En fazla 15 katlı olması planlanan binada büyükelçilik ofislerinin yanı sıra BAE büyükelçisi ve diplomatik personel için konutlar da yer alacak.

Jerusalem Post, büyükelçiliğin Herzliya’da kurulacağını ekim ayında duyurmuş; Belediye Başkanı Yariv Fisher, kentin bu gelişmeden “memnuniyet” duyduğunu söylemişti.

Fisher, “İbrahim Anlaşmaları”na taraf ülkelerle ve gelecekte anlaşmalara katılması umulan diğer ülkelerle eğitim, ulaşım, teknoloji, turizm ve çevre alanlarında ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini belirtmişti..

İsrail Arazi İdaresi, büyükelçilik için uygun arazinin belirlenmesi sürecinin çeşitli taraflarla yürütülen karmaşık müzakereleri içerdiğini açıklamıştı. Kalıcı yer arama talebinin ise İsrail Başbakanlık Ofisi’nden geldiği bildirilmişti.

İlgili Haberler