Son Dakika
İnşa

Aden’deki Suudi askerî karargâhı beş füzeyle vuruldu

15 Ekim 2026 20:16 Bu sayfayı yazdır

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Aden’deki Ma’aşik Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bulunan Suudi askerî harekât merkezinin beş füzeyle vurulduğunu ve Suudi askerî varlığının tamamının hedef kapsamında olduğunu açıkladı.

Aden’deki Suudi askerî karargâhı beş füzeyle vuruldu
Aden’deki Suudi askerî karargâhı beş füzeyle vuruldu YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH — Yemen’in güneyindeki Aden kentinde, Suudi güçlerinin bulunduğu askerî harekât merkezi beş füzeyle vuruldu. 

Yerel kaynaklara göre saldırı, Sirah ilçesinin Hakkât bölgesindeki Ma’aşik Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bulunan merkeze düzenlendi.

Saldırıda merkezde büyük çaplı hasar meydana geldi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, saldırının Suudilerin askerî yığınaklarını nerede olursa olsun hedef alma yönündeki ilan edilmiş politikanın bir parçası olduğunu söyledi.

Seri, Suudilere ait tüm askerî varlıkların bulundukları yerden bağımsız olarak Yemen Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef sayıldığını belirtti.

İlgili Haberler