Suriye ve İran’ı Lübnan’ın iç işlerine karışmakla suçlayan ABD, Lübnan’daki
YDH-Suriye ve İran’ı Lübnan’ın iç işlerine karışmakla suçlayan ABD, Lübnan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesini “kabul edilemez” diye niteledi.
YDH-Suriye ve İran’ı Lübnan’ın iç işlerine karışmakla suçlayan ABD, Lübnan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesini “kabul edilemez” diye niteledi.
Lübnan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bugün 16. Kez ertelenmesi üzerine bugün bir açıklamada bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, “Lübnan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sürekli olarak ertelenmesi kabul edilemez, biz bundan dolayı endişe duyuyoruz” dedi.
“Lübnan’ın iç işlerine karışanlardan bu müdahalelerine son vermelerini ve Lübnanlıların kendi cumhurbaşkanlarını seçmelerine izin vermelerini istiyoruz” diyen Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, ülkesinin Lübnan sahillerine savaş gemisi göndermesi konusunda açıklama yapmadı.
Yarın yapılacak olan Lübnan cumhurbaşkanlığı seçimi, ABD’nin hükümet yanlısı gruplara yaptığı baskı sebebiyle uzlaşma sağlanamaması yüzünden 25 Mart’a ertelendi.
İlgili Haberler
Hizbullah’tan Lula’ya tebrik, Küba’ya destek
29 Ekim 2026 22:22
İsrail ordusu Güney Lübnan’da çok sayıda bölgeyi hedef aldı
29 Ekim 2026 13:46
Washington’ın Lübnan baskısı Hizbullah dışındaki isimlere uzanıyor
29 Ekim 2026 08:11
İsrail Güney Lübnan’ı hava saldırılarıyla hedef aldı
29 Ekim 2026 07:52
