• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, devlet güçleri ve kurumlarıyla çatışan, parti bürolarına saldıran ve silah taşıyan kişilerin Sadr grubundan olmadığını söyledi.




    YDH-Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, devlet güçleri ve kurumlarıyla çatışan, parti bürolarına saldıran ve silah taşıyan kişilerin Sadr grubundan olmadığını söyledi.

     

    Taraftarlarından Irak güvenlik güçleriyle çatışmalara son vermesini ve sokakları terk etmesini isteyen Mukteda Sadr, “devlet güçleri ve kurumlarıyla çatışan, parti bürolarına saldıran ve silah taşıyan kişiler bizden değildir” dedi.

     

    Mukteda Sadr, kendi mührüyle Necef bürosu aracılığıyla yayımladığı bildiride, “şer’i sorumluluklar çerçevesinde Irak’ın zalimlerin pençesinden kurtarılarak özgürlüğün ve bağımsızlığın kazanılması, masum insanlarının kanının dökülmemesi ve ülkedeki güvenliğin korunması için Basra’da ve diğer tüm illerde silahların bırakılması kararı alınmıştır” denildi.

     

    “Silah taşıyan, Irak güçleriyle, kurumlarıyla çatışan ve parti bürolarını hedef alan kişiler bizden değildir” denilen bildiride yasadışı uygulamalarla tutuklananların ve suçu sabit olmayanların serbest bırakılması istendi.

     

    Mukteda Sadr, bildirisinde Mehdi Ordusu’nun elinde ağır silahların bulunduğu yönündeki iddiaları da yalanlayarak taraftarları, güvenliğin sağlanması ve yasadışı işler yapanların cezalandırılması için Irak güvenlik güçlerine yardımcı olmaya çağırdı.

     

    Hükümetten de çatışmalar sebebiyle yerlerinden göç etmek zorunda kalanların kendi yerlerine dönüşü için gerekli şartları hazırlamasını talep eden Sadr, uygulanan güvenlik tedbirlerinde insan haklarına riayet edilmesini istedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel