• 05/12/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Hizbullah’la yaptıkları ittifakın sonsuza kadar süreceğini belirtti.




    YDH-Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Hizbullah’la yaptıkları ittifakın sonsuza kadar süreceğini belirtti.

     

    Lübnan’da yaşanan bunalımdan hükümeti sorumlu tutan Mişel Aun, bunalımın çözümü için görüşmelerde bulunmak üzere Lübnan’a gelecek olan Arap Birliği heyeti Beyrut’a varmadan önce hükümetin başbakanlık binasını boşaltması gerektiğini söyledi.

     

    Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının Lübnan’la ilgili düzenlediği olağanüstü toplantıda Lübnanlı muhaliflerin temsilci olarak yer almamasına rağmen, Arap Birliği’nin yaşanan bunalımın çözümü için Lübnan’a bir heyet gönderme kararını olumlu karşıladıklarını söyledi.

     

    Sinyora’nın istifa etmemesi durumunda çatışmaların yeniden başlama ihtimalinin bulunduğunu da belirten Aun, Dürzi lideri Velid Canbolat’a bağlı milislerin silahlarını bırakma kararına da değinerek “Canbolat, gerçekçi biridir, kendini yeni gerçekliklere uydurmasını iyi bilir” dedi.

     

    Mişel Aun, İsrail’in Lübnan’a saldırması durumunda Lübnan içinde kendisine bağlı milislerin Direniş’e karşı harekete geçeceğini umduğunu; ancak yaşanan son gelişmelerle İsrail’in bu umudunun suya düştüğünü belirti ve “Çünkü bizim Hizbullah’la ittifakımız sonsuza kadar sürecektir” dedi.