Hizbullah’ın 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’ndan sonra füze kapasitesini üç katına
YDH-Hizbullah’ın 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’ndan sonra füze kapasitesini üç katına çıkarmasının İsrail’de endişe yarattığı belirtildi.
YDH-Hizbullah’ın 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’ndan sonra füze kapasitesini üç katına çıkarmasının İsrail’de endişe yarattığı belirtildi.
Rusya’da yayınlanan İzvestiya gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre İsrail istihbarat çevreleri, 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’ndan sonra Hizbullah’ın füze kapasitesini üç katına çıkardığını belirterek halen çeşitli menzillerde 40 bin füzeye sahip olan Hizbullah’ın İsrail’in güneyini vurabileceğini ifade ettiler.
Hizbullah’ın dağlık bölgelerde uçaksavar sistemleri kurduğunu da belirten gazete, bu durumun İsrail savunma programının ana gündemi haline geldiğini yazdı.
Hizbullah’ın silahlanmasının İsrail’de büyük bir kaygı yarattığını belirten gazete, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın, Alman, Fransız ve İtalyan Dışişleri Bakanlarıyla yaptığı görüşmede Suriye sınırından Lübnan’a yapılan kaçak silah sevkiyatının 1701 sayılı BM kararına aykırı olduğunu belirterek bu duruma daha fazla katlanamayacaklarını ve UNIFIL’in buna müdahale etmesi gerektiğini söylediğine dikkat çekti.
İlgili Haberler
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
