• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ülkesinin İran ve Lübnan Direnişi ile ayrılmasının mümkün olmadığını belirterek bu konuyu İranlı yetkililerle bir alay konusu yaptıklarını söyledi.




    YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ülkesinin İran ve Lübnan Direnişi ile ayrılmasının mümkün olmadığını belirterek bu konuyu İranlı yetkililerle bir alay konusu yaptıklarını söyledi.

     

    İran’da yayımlanan Ittılaat gazetesine demeç veren Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, İsrail’le yaptıkları dolaylı görüşmelerin ülkesinin İran veya Lübnan Direnişi ile ilişkileri üzerinde hiçbir etkisinin olmayacağını söyledi.

     

    Amerika’yı bölgede yenilmiş bir ülke olarak nitelendiren Esed, “7 yıl 8 ay boyunca yenilmiş birinin son dört ayda zafer kazanacağını söylemek mantıksızlıktır” dedi.

     

    Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Hizbullah’ın Temmuz Savaşı’ndaki zaferiyle bölgede yeni bir stratejik denge yarattığını belirterek “Direniş’in Temmuz savaşındaki zaferini, ondan önce de 2000 yılında Lübnan topraklarını işgalden kurtarışını başka türlü nasıl yorumlayabiliriz? Küçük bir organizasyon dünyanın en güçlü ordularından birine karşı büyük bir zafer kazandı. Bu yeni bir stratejik dengenin başlangıcıdır. Bu silahın değil bizim inancımızın ve gücümüzün zaferidir” dedi.

     

    Suriye’nin İran’dan ayrılması meselesini İranlı yetkililerle yaptıkları görüşmelerde bir alay konusu yaptıklarını belirten Beşşar Esed, “Birkaç yıldır İran’la Suriye’yi birbirinden ayırmaya çalışıyorlar. Biz İranlı yetkililerle görüşmelerimizde bu konuyu ele aldığımız zaman bu meseleden bazen komik bir mesele olarak bahsedip gülüyoruz bazen de alay ediyoruz” dedi.

     

    İran’la Suriye ilişkisinin dönemsel ve geçici bir ilişki olmadığını belirten Esed, “Biz, İran’dan ancak İran’ın İsrail’in yanında Amerika’nın da Arapların yanında yer alması durumunda ayrılabiliriz; bu da asla gerçekleşmeyecek bir şeydir” diye konuştu.

     

    İran’la ülkesi arasında 30 yıl boyunca son derece doğru ve verimli bir ilişki bulunduğunu belirten Esed, “bu ilişki sonunda Ortadoğu’ya yönelik sulta planları başarısız oldu ve Direniş’in zaferi ortaya çıktı” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel