Son Dakika
İnşa

BM Barışı Koruma Gücü UNIFIL, Hizbullah’ın BM Güvenlik Konseyi’nin 2006 yılındaki

10 Kasım 2008 Bu sayfayı yazdır

YDH- BM Barışı Koruma Gücü UNIFIL, Hizbullah’ın BM Güvenlik Konseyi’nin 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’nı sona erdiren 1701 sayılı kararına tam olarak uyduğunu açıkladı.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- BM Barışı Koruma Gücü UNIFIL, Hizbullah’ın BM Güvenlik Konseyi’nin 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’nı sona erdiren 1701 sayılı kararına tam olarak uyduğunu açıkladı.

 

Güney Lübnan’a yerleştirilen BM barışı Koruma Gücü UNIFIL’in Komutanı General Claudio Graziano, Hizbullah’ın Güvenlik Konseyi kararına uyduğunu belirterek Hizbullah’ın sınırlardan kaçak yollarla silah temin ettiği yönündeki iddiaların kesin bir gerçekliği yansıtmadığını ve bu konuda elde somut bir delilin bulunmadığını söyledi.

 

Haber içi

Hizbullah’ın güney Lübnan’da hiçbir silahlı gücünün bulunmadığını belirten UNIFIL’in Komutanı General Claudio Graziano, İsrail’in işgali altında tuttuğu Gacer köyünden çekilmesine UNIFIL birliklerinin hazırlıklı olduğunu ifade etti.

 

Gacer köyünün Lübnan’a ait kısmından bu ay sonuna kadar çekileceğini UNIFIL’e bildiren İsrail’in yeni hükümetin kurulmasından sonra çekilme konusunda kesin tarih açıklayacağı bildiriliyor.

 

İlgili Haberler