BM Barışı Koruma Gücü UNIFIL, Hizbullah’ın BM Güvenlik Konseyi’nin 2006 yılındaki
YDH- BM Barışı Koruma Gücü UNIFIL, Hizbullah’ın BM Güvenlik Konseyi’nin 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’nı sona erdiren 1701 sayılı kararına tam olarak uyduğunu açıkladı.
YDH- BM Barışı Koruma Gücü UNIFIL, Hizbullah’ın BM Güvenlik Konseyi’nin 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’nı sona erdiren 1701 sayılı kararına tam olarak uyduğunu açıkladı.
Güney Lübnan’a yerleştirilen BM barışı Koruma Gücü UNIFIL’in Komutanı General Claudio Graziano, Hizbullah’ın Güvenlik Konseyi kararına uyduğunu belirterek Hizbullah’ın sınırlardan kaçak yollarla silah temin ettiği yönündeki iddiaların kesin bir gerçekliği yansıtmadığını ve bu konuda elde somut bir delilin bulunmadığını söyledi.
Hizbullah’ın güney Lübnan’da hiçbir silahlı gücünün bulunmadığını belirten UNIFIL’in Komutanı General Claudio Graziano, İsrail’in işgali altında tuttuğu Gacer köyünden çekilmesine UNIFIL birliklerinin hazırlıklı olduğunu ifade etti.
Gacer köyünün Lübnan’a ait kısmından bu ay sonuna kadar çekileceğini UNIFIL’e bildiren İsrail’in yeni hükümetin kurulmasından sonra çekilme konusunda kesin tarih açıklayacağı bildiriliyor.
İlgili Haberler
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
