Lübnan’daki el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri, Hizbullah’ın silahı
YDH- Lübnan’daki el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri, Hizbullah’ın silahı meselesinin sükunetle ele alınması gerektiğini belirtti.
YDH- Lübnan’daki el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri, Hizbullah’ın silahı meselesinin sükunetle ele alınması gerektiğini belirtti.
Katıldığı bir televizyon programında Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la yaptığı görüşmeye de değinen el-Mustakbel Lideri Sa’ad Hariri, Hizbullah Genel Sekreteri’nin geçtiğimiz aylarda yaşanan olayların geride bırakılmasını istediğini söyledi.
Görüşmenin büyük bir açıklık ve samimiyetle gerçekleştiğini belirten Hariri, her iki tarafın da istikrar konusunda görüş birliği içinde olduğunu söyledi ve ülkedeki birlik ve beraberliğin korunması için diyalogun önemine dikkat çekti.
Hizbullah’la partisi arasında herhangi bir seçim ittifakının söz konusu olmadığını belirten el-Mustakbel Lideri Hariri, Hizbullah liderliğindeki 8 Mart bloğunun ulusal diyalog toplantısına katılan temsilci sayısının arttırılmasından yana olduklarını ancak 14 Martçılar olarak kendilerinin bunu doğru bulmadıklarını söyledi.
Lübnan’da düzenlenen son terörist saldırılar konusunda da Suriye’yi suçlamayı sürdüren Hariri, “eğer bu eylemleri el-Kaide ya da selefi örgütler yapsaydı, bunu üstlenirlerdi; Lübnan’da düzenlenen terörist eylemlerden Suriye sorumludur” dedi.
İlgili Haberler
İsrail ordusu Güney Lübnan’da çok sayıda bölgeyi hedef aldı
29 Ekim 2026 13:46
Washington’ın Lübnan baskısı Hizbullah dışındaki isimlere uzanıyor
29 Ekim 2026 08:11
İsrail Güney Lübnan’ı hava saldırılarıyla hedef aldı
29 Ekim 2026 07:52
Şeyh Naim Kasım: İşgal sürerken silahlarımızı tartışmayız
28 Ekim 2026 22:10
